Μητρόπολη Δημητριάδος: Ανθρωπιστική αποστολή του «Εσταυρωμένου» στις φυλακές Νιγρίτας

  • Dogma
νιγρίτας

Μετά από παράκληση της Διεύθυνσης και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας, ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» πραγματοποίησε, την Πέμπτη 21 Μαρτίου, μια νέα ανθρωπιστική αποστολή, με σκοπό την στήριξη των εκατοντάδων απόρων κρατουμένων και αυτής της μεγάλης  φυλακής.

Ένα μικρό κλιμάκιο του συλλόγου με επικεφαλής τον π. Θεόδωρο Μπατάκα, Πρόεδρο του Δ.Σ., και οδηγό τον κ. Γ. Χρόνη, Ταξίαρχο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας και εθελοντή του «Ε», ταξίδευσε στην Νιγρίτα και  παρέδωσε στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες του χώρου κράτησης μια μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικού υλικού, για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες των 500 απόρων φυλακισμένων που στοιβάζονται εκεί.

Η έμπρακτη αγάπη της Τοπικής μας Εκκλησίας – διά του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» – συγκίνησε βαθύτατα τους υπηρεσιακούς παράγοντες, λαμβάνοντας υπόψη τον κόπο  των εθελοντών, από το πολύωρο ταξίδι τους, αλλά και την πληθώρα και την ποιότητα των προσφορών σε κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες, ενδύματα, υποδήματα, σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυριστικά, τσιγάρα, τηλεκάρτες, σφουγγαρίστρες, σφουγγάρια μπάνιου, χρήματα κ.α.

Το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ι. Μ. Δημητριάδος – παράρτημα του «Ε» – είναι σε θέση να πραγματοποιήσει άμεσα και άλλες αποστολές, αξιοποιώντας τις προσφορές των συμπολιτών μας, αλλά και τον κόπο των δεκάδων εθελοντών του.

TOP NEWS