Μητρόπολη Δημητριάδος: «Από την Πόλη… στην πόλη μας»

  • Dogma
δημητριάδος

Οι φορείς της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», και η παραδοσιακή Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», διοργανώνουν, υπό την υψηλή αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, μια ιδιαίτερη βραδιά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα μέσω της μουσικής παράστασης-συναυλίας με τίτλο, «Από την Πόλη…στην πόλη μας».

Η φιλανθρωπική μουσική συναυλία της Μητρόπολης Δημητριάδος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» και τα έσοδα της οποίας, θα διατεθούν για τα συσσίτια απόρων της.

Στη μεγάλη αυτή εκδήλωση συμμετέχουν μουσικοί φορείς, τραγουδιστές και χορευτικά συγκροτήματα, της πόλεως μας!!!

Σημαντική πιστεύουν οι διοργανωτές είναι η συμμετοχή της Ορχήστρας «ΙΩΝΙΑ», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νεκτάριου Δεμελή και της Ορχήστρας «ΡΥΘΜΟΣ», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου.

Θα εμφανιστούν οι Βολιώτες τραγουδιστές, Βαρελά Ελεάννα, Γακιόπουλος Δημήτριος, Ζεμπίλας Κώστας, Κούντριας Ιωάννης, Ματζίλης Νίκος, και οι αδελφοί Χρήστος και Ιορδάνης Παπάζογλου.

δημητριάδος

Όμως η μεγάλη αυτή εκδήλωση θα είναι μουσικοχορευτική. Θα εμφανιστούν τα χορευτικά  συγκροτήματα του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αγχιάλου «Η Νέα Αγχίαλος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Γεωργίου Βόλου, του Συλλόγου «Χοροστέκι Ε.Δ.Ρ.Α.Μ.Ε.» και το Χορευτικό σύνολο της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού     «Η Δημητριάς».

Τα κείμενα που θα ακουστούν και την ευθύνη της παρουσίασης θα έχει ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού, ενώ την συνολική ευθύνη και την  καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο χοράρχης της Παραδοσιακής χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού, Δημήτριος Ανδρ. Χατζηγεωργίου.

Η μουσική παράσταση «Από την Πόλη… στην πόλη μας», στην οποία συμμετέχουν Βολιώτες δημιουργοί και καλλιτέχνες, αποτελεί μια περιδιάβαση από το σκοτάδι στο φως, από την απελπισία στην ελπίδα, από το θρήνο του πένθους στον ύμνο της ζωής, από την Πόλη στον Βόλο μας, χορδίζονται τις ευαίσθητες χορδές της καρδιάς, ευελπιστώντας ότι η αγάπη θα γίνει πράξη με την ενίσχυση του τεράστιου  φιλανθρωπικού έργου που επιτελεί η Μητρόπολή μας.

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στο Βιβλιοπωλείο «Λύχνος» (Κ. Καρτάλη 160), της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στη συμβολική τιμή των 6€.

TOP NEWS