Μητρόπολη Δημητριάδος: Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2018

  • Dogma
αυγουστιάτικδες

Ξεκινούν  και φέτος οι «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις 2018», από τον Άγιο Γεώργιο Αγριάς, την  Τετάρτη 1/8, στις 7.30μ.μ.

Οι Αυγουστιάτικες Παρακλήσει είναι θεσμός πλέον, της Μητρόπολης Δημητριάδος, που διοργανώνεται φέτος για πέμπτο συνεχές Καλοκαίρι. Την ευθύνη διοργάνωσης  έχει ο φορέας Πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος».

Μετά την Αγριά, Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις θα γίνουν στον Άγιο Νικόλαο Αλμυρού, στην Βελίκα Αγιάς, στην Άνω Κερασιά, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Ζαγοράς, στην Αργαλαστή, στην Κάτω Γατζέα, αλλά και στον Βόλο, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και θα ολοκληρωθούν στην Ευαγγελίστρια της Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου.

Στους  στόχους της φετινής διοργάνωσης, προστίθεται και η συμπροσευχή του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου και του λαού μας προς την Παναγιά μας, προκειμένου να απαλύνει τον πόνο των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική της 23ης Ιουλίου.

Μετά την Ακολουθία των Παρακλήσεων, θα γίνονται σε προαύλιους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών, υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις πολιτισμού, όπου θα παρουσιάζονται μουσικές, παραδοσιακοί χοροί και  τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να ενισχύσουν το θρησκευτικό συναίσθημα, να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών και να αναδείξουν Εκκλησιαστικά μνημεία, που κοσμούν όλη την επικράτεια της Μητροπόλεως. Στις φετινές εκδηλώσεις θα εμφανιστούν, το παραδοσιακό μουσικό σχήμα του Αντιπεριφερειάρχου Γιώργου Κίτσιου, η παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Μούτου, με τον Νίκο Κερασιώτη στο κλαρίνο, η Ορχήστρα «Ραστωδία», ενώ παραδοσιακοί χοροί θα παρουσιαστούν από το Κέντρο Ελληνικών χορών Πειραιά «ΔΩΔΩΝΗ» και τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο, που για την περίσταση αυτή επισκέπτονται την περιοχή μας.

Θα είναι και πάλι μαζί μας ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας Δημήτριος Καραβασίλης, που θα αναφέρονται στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους. Επιπλέον δε, θα αναλύουν και τα αφιερωμένα στην Παναγιά τραγούδια κάθε περιοχής της Ελλάδας.

Ολόκληρο το Πρόγραμμα των «Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων 2018» μπορείτε να το δείτε στη σελίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος.

 

 

TOP NEWS