Μητρόπολη Δημητριάδος: Εορτή Υπαπαντής – Χειροτονία Πρεσβυτέρου

  • Dogma
δημητριάδος

Τη μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής εορτάζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, όπου θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Νικολάου Κομνηνού.

Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Υπαπαντής Διμηνίου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου,Ιεροκήρυκος, ο οποπιος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Πανηγυρίζει, επίσης, ο Ιερός Ναός Υπαπαντής Βενέτου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θείας Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου, Αρχιμ. Συμεών Αναστασίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ιερά Αγρυπνία, επί τη εορτή της Υπαπαντής, θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, την Πέμπτη 1η/2, από τις 7.30μ.μ. έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

 

TOP NEWS