Μητρόπολη Δημητριάδος: Λήξη Κατηχητικών και Ποδοσφαιρικός Αγώνας

  • Dogma
κατηχητικών

Το Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η λήξη των κατηχητικών σχολείων των Ιερών Ναών Αγ. Αναργύρων και Αγ. Άννης και Παναγίας Διμηνίου. Αφορμή για να γίνει η εκδρομή στο Παλιούρι, στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου.

Τελέστηκε Θεία Λειτουργία με τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Νασιώκα, ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο, καθώς και τον π. Κωνσταντίνο Δράπανο. Ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς για τη συμμετοχή τους και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στους κατηχητές που είχε ως αποτέλεσμα να στέλνουν τα παιδιά τους στο Κατηχητικό κατά τη διάρκεια της φετινής, δύσκολης χρονιάς που περάσαμε λόγω της πανδημίας.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε πρωινό σε όλους και τα παιδιά απόλαυσαν το παιχνίδι στον όμορφο περίβολο του Ιερό Ναού. Στο τέλος δόθηκαν σε καθένα χωριστά τα ενθύμιά τους, καθώς και ευχές για ένα καλό και χαρούμενο καλοκαίρι, με την υπόσχεση ότι όλοι μαζί και ακόμη περισσότεροι θα τα ξαναπούμε του χρόνου.

Να σημειωθεί ακόμη ότι στα πλαίσια της λήξης των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων πραγματοποιήθηκε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των αγοριών Γυμνασίου – Λυκείου των ενοριών της Αναλήψεως, των Αγ. Αναργύρων και του Αγίου Δημητρίου, με τον υπεύθυνο Κατηχητή Παναγιώτη Παλάσκα, στο γήπεδο της Αγ. Άννας.

Η συμπεριφορά των παικτών ήταν συγκινητική, γιατί όλοι έβαλαν κατά μέρος την επιθυμία τους για προσωπική διάκριση, δείχνοντας ευγενή άμιλλα. Είθε τέτοιου είδους δραστηριότητες να γίνονται συχνότερα και να υπάρχουν και μιμητές.

TOP NEWS