Μητρόπολη Δημητριάδος: Όταν οι Άγιοι Γιορτάζουν

  • Dogma
δημητριάδος

Στην κατάμεστη αίθουσα ΙΩΝΙΑ, του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 12 Μαΐου, η καταληκτήρια εκδήλωση των κατηχητικών μας σχολείων, προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με τίτλο: «Όταν οι Άγιοι Γιορτάζουν».

Την γιορτή άνοιξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη και τους συνεργάτες του, τους υπευθύνους νεότητας των ενοριών, τους κατηχητές και τέλος τους γονείς των μικρών κατηχητόπουλων, οι οποίοι εμπιστεύονται στα χέρια της Εκκλησίας ό,τι πολυτιμότερο έχουν.

Ο Ποιμενάρχης μας τόνισε πως στην τρυφερή αυτή ηλικία του ανθρώπου τοποθετούνται τα πιο γερά θεμέλια για μια θεάρεστη και υγιή ζωή. Γι΄ αυτό, η Τοπική μας Εκκλησία δημιούργησε στα κατηχητικά της σχολεία τμήματα για την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία με εξαιρετικούς παιδαγωγούς – κατηχητές, οι οποίοι βάζουν με τη σειρά τους ένα μικρό λιθαράκι στο μελλοντικό Χριστιανό.

Στη συνέχεια, οι λιλιπούτειοι φίλοι μας ξεδίπλωσαν ένα ολόκληρο εκκλησιαστικό έτος μέσα από τα λαογραφικά έθιμα των προστατών Αγίων της Ενορίας τους, τα οποία πραγματοποιούνται παραμονή ή ανήμερα της εορτής τους στον τόπο μας, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Βασιλικός, το Κουρμπάνι, η Βαρβάρα, τα Αλμυροκούλουρα, η Δρακοκτονία, η Βασιλόπιτα, οι Λουκουμάδες, η Πέτρα η Μαλλιαρή, οι Μηλόπιτες, είναι ελάχιστα από τα έθιμα που οι γονείς και φίλοι των μικρών κατηχητόπουλων είχαν τη χαρά να θυμηθούν ή να γνωρίσουν  μέσα από πλούσιες θεατρικές χορογραφίες, ντυμένες με ευφάνταστες μουσικές.

Την αυλαία έκλεισαν οι 350 φωνές των μικρών μας φίλων τραγουδώντας το αγαπημένο σε όλους «Έχε γεια Παναγιά», αποχαιρετώντας έτσι μια όμορφη και δημιουργική κατηχητική χρονιά, γεμάτη αγάπη Χριστού.

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ