Μητρόπολη Δημητριάδος: Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

  • Dogma
κωνσταντίνου

Την μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης εορτάζει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 21/5.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός στην παραλία του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 9.30μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 11.30μ.μ.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειοτυργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 10.30π.μ. θα τελεστεί Β΄ Θεία Λειτουργία.

Η Πανηγυρική Θεία Λειοτυργία θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.

Στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στην Παναγία Ξενιά και στους εορταζομένους Αγίους.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της Ιεράς Πανηγύρεως, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου φιλοξενείται η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς, η οποία θα παραμείνει προς προσκύνηση έως την Κυριακή 23/5.

Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Ιερός Ναός Αγίων Κωνστανίνου και Ελένης Βελεστίνου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνστανίνου και Ελένης Μαράθου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Κωστόπουλου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνστανίνου και Ελένης Γαύριανης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδου, Ηγουνμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνστανίνου και Ελένης Βρύναινας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Βασίλειος Ακριβόπουλος, ο οποίος θα κηρύηξει τον Θείο Λόγο.

TOP NEWS