Μητρόπολη Δημητριάδος: Προσοχή στη δράση αμφιλεγόμενων οργανώσεων

  • Dogma
δημητριάδος

Την προσοχή Κληρικών και λαϊκών συστήνει η Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.

Ύστερα από σχετικές αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Μητρόπολη Δημητριάδος  και Αλμυρού, εφιστά την προσοχή για την δράση αμφιλεγόμενων οργανώσεων – κινημάτων με δήθεν θρησκευτικό μανδύα και σαφή εθνικιστικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με δύο Εγκύκλια Σημειώματα προς όλες τις Ενορίες (16/3), προτρέπει:

Α. «Περί της Ε.Σ.Υ. – Ελλήνων Συνέλευσις»: «Επειδή, κατά καιρούς, εμφανίζονται οργανώσεις ή κινήματα αμφιλεγόμενου χαρακτήρα, με έντονο εθνικιστικό, αντιεκκλησιαστικό ή αρχαιολατρικό χαρακτήρα και ρατσιστικό λόγο, να απέχουν οι πιστοί από εκδηλώσεις παρομοίων οργανώσεων και να μην ενθαρρύνουν ή υποστηρίζουν παρόμοιες πρωτοβουλίες».

Β. «Περί Φωτισμένων και Απολυτρωτικών σχολών»: «Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εμφανίζονται, κατά καιρούς, κινήσεις και πρόσωπα δήθεν «οραματιστριών – φωτισμένων», οι οποίες κάνουν λόγο για νεώτερες αποκαλύψεις, προερχόμενες δήθεν από τον ίδιον τον Δομήτορα της Εκκλησίας Κύριον Ιησούν Χριστόν ή την Υπεραγίαν Θεοτόκον και τους Αγίους Αγγέλους, όπως π.χ. οι «Απολυτρωτικές Σχολές» ή η «Σχολή Παντανάσσης», οι οποίες ερείδονται στο πρόσωπο της Κων/νας Ζολώτα. Παρά την ευσεβοφάνειά τους και την σχέση τους με την Εκκλησία, πολλές φορές διατυπώνουν διδασκαλίες με περιεχόμενο κακόδοξο. Με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζουν τους φορείς της Θείας Αποκαλύψεως, την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση, θεωρώντας ως Κανόνα ζωής και λόγου πληροφορίες από τα «οράματα» και προβάλλοντας τις διδασκαλίες τους μέσα από έντυπα και βιβλία, όπως τα «Ευφρόσυνα», «Λόγοι του Ουρανίου Πατρός» κ.άλ.».

Η Μητρόπολη Δημητριάδος συστήνει στους πιστούς να απέχουν από τους κύκλους και τις «Σχολές» αυτές και να μην ενθαρρύνουν ή υποστηρίζουν παρόμοιες κινήσεις.

 

TOP NEWS