Μητρόπολη Φθιώτιδος: Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Γεωργίου

  • Dogma
γεωργίου

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Απριλίου, παραμονή  της Εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαος  χοροστάτησε και ωμίλησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου της Ενορίας των Αγίων Θεοδώρων, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Κάστρου Λαμίας στη συνοικία της παλαιάς πόλεως.

Τον Ποιμενάρχη Φθιώτιδος  στην ακολουθία πλαισίωσαν ο Ιεροκήρυκας  της Ιεράς Μητροπόλεως μας  Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής, ο Προϊστάμενος – Εφημέριος π. Κωνσταντίνος Παπασταμάτης, ο Αρχιδιάκονος π. Ευσταθιος Κατόπης και πλήθος πιστών από την συνοικία των Αγίων Θεοδώρων και τη Λαμία.

Μετά την αρτοκλασία ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στον ιδιαίτερα λαοφιλή Άγιο Μεγαλομάρτυρα τροπαιοφόρο Γεώργιο, στην γενναιότητα και την πίστη του, αρετές με τις οποίες εγώργησε το γεώργιον του Θεού  κηρύττοντας με παρρησία  τον Χριστό στους ειδωλολάτρες υπομένοντας καρτερικά το μαρτύριό του.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους, Χρόνια Πολλά με ακοίμητες τις πρεσβείες και την προστασία του Αγίου Γεωργίου. Συνεχάρη δε τον συνταξιούχο γέροντα Ιερέα π. Αναστάσιο Τριπαμπούκη, ο οποίος με ιερό ζήλο και αγάπη ιερουργεί ανελλιπώς στο Ιερό παρεκκλήσιο, μεταδίδοντας την ευλογία και την Θεία χάρη στους πιστούς της συνοικίας.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε ευχές με όλους τους πιστούς, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν την ευχή του.

_mg_4437 γεωργίου _mg_4401 _mg_4368 _mg_4362

Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ