Μητρόπολη Φθιώτιδος: Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν τον Προφήτη Ηλία

  • Dogma
φθιώτιδος

Εκατοντάδες πιστοί ανηφόρισαν και φέτος  στον κατάφυτο λόφο του Προφήτου Ηλιού  στη Λαμία, προκειμένου να τιμήσουν την εις ουρανούς πυρφόρο ανάβαση του Προφήτου Ηλιού του θεσβίτου.

Στο πανηγυρίζων  καλλιμάρμαρο ιερό Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο την Τετάρτη 19 Ιουλίου το απόγευμα τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, μεταξύ αυτών δε παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Λάμπρου, καθώς επίσης παρέστη και η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή.

Το Θείο Λόγο εκήρηξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

Ανήμερα της εορτής Πέμπτη 20 Ιουλίου στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

img_8984_1 img_8978_2 img_8979_4 img_8747_2 img_8542_3 img_8398_0

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο του μεγάλου προφήτου και συγκεκριμένα ωμίλησε για το μετά ζήλου έργο   κηρύξεως της αληθείας του Θεού, καθώς και για την θερμή προσευχή με την οποία ζούσε ο προφήτης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Αυτό πρέπει να κρατήσουμε κι εμείς αδελφοί μου από την εορτή του προφήτου Ηλιού, να κηρύττουμε την αλήθεια και τον λόγο του Θεού με πόθο και ζήλο  και να αφιερώνουμε χρόνο καθημερινά για να προσευχόμαστε.

Η Προσευχή είναι ένωση με τον Θεό».

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους και ιδιαιτέρως στους εορτάζοντες χρόνια πολλά με πλουσία την χάρη του Προφήτου Ηλιού.

Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ