Μητρόπολη Φθιώτιδος: Προσκύνημα στο Πεταλίδι Μεσσηνίας στη γενέτειρα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου

  • Dogma
όσιος βησσαρίωνας

Η Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει 2ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην γενέτειρα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, στις 27 και 28 Δεκεμβρίου 2022.

Με την εκδρομή αυτή θα δοθεί η ευκαιρία σε 150 προσκυνητές, με επικεφαλής τον ίδιο τον  Μητροπολίτη Φθιωτιδος κ. Συμεών, όχι απλώς να βαδίσουν τα πρώτα βήματα, που βάδισε στην ζωή του ο Όσιος Βησσαρίων, αλλά και να συμμετέχουν με την υλική συνδρομή στην κατασκευή της λάρνακας, μέσα στην οποία θα εναποτεθεί για πάντα το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν τη γενέτειρα του Οσίου Βησσαρίωνος, το Πεταλίδι Μεσσηνίας, θα προσκυνήσουν στον Προσκυνηματικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, εκεί όπου ο Όσιος έλαβε το Ιερό Βάπτισμα και συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, εκεί όπου ο Άγιός μας γαλουχήθηκε στην ορθόδοξη πίστη. Επίσης, θα ανηφορίσουν και στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Δήμιοβας Μεσσηνίας, όπου ο Όσιος έγινε μοναχός και ξεκίνησε την εκκλησιαστική του πορεία.

Όσοι συμμετέχοντες θα έχουν τη μοναδική ευλογία να παραβρεθού­με και στα Θυρανοίξια του πρώτου Ιερού Ναού στην Ορθοδοξία προς τιμήν του Οσίου Βησσαρίωνος, υπό του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του  Ποιμενάρχου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Λόγω του δεσμευτικού αριθμού των 150 συμμετεχόντων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής και υποχρεωτικώς με την καταβολή της σχετικής προκαταβολής.

Για ακριβείς λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το αργότερο Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου να απευθύνεστε στα Γραφεία της Μητροπόλεώς μας:

1. τηλ. 6977385025 και 2231050552 (εσωτ. 9) κα. Σοφία Λίτσα – Παναγιώτου

2. τηλ. 6974930205 Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος.

TOP NEWS