Μητρόπολη Φθιώτιδος: Προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο

  • Dogma
τήνο

Με την Ευλογία και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου η Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού διοργάνωσε και πραγματοποίησε την Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου διήμερη προσκυνηματική Εκδρομή στην Ιερά Νήσο Τήνο, συμμετάσχοντας στους εορτασμούς  επί τη 195η  επέτειο της Ευρέσεως της αγίας και ιεράς εικόνος της Θεοτόκου από την μοναχή αγία Πελαγία.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου οι προσκυνητές με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη ανεχώρησαν από την Λαμία και κάτω από άριστες καιρικές, για την εποχή, συνθήκες κατέφθασαν στο Ιερό Νησί της Τήνου όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου ΑΙδεσιμολ. Πρωτ. π. Γεώργιο Φανερό, ο οποίος και τους καλωσόρισε μεταφέροντας τις ευχές και την πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου.

Αρχικά οι πιστοί επισκέφθηκαν και προσεκύνησαν στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου και εν συνεχεία μετά από ολιγόωρη ανάπαυση, στις 3:00 το μεσημέρι συμμετείχαν στην κατάβαση της Θαυματουργού Εικόνος της  Παναγίας από τον άνω Ναό στο Ναό της Ευρέσεως, η οποία έγινε μετά πάσης Εκκλησιαστικής τάξεως και ευπρεπείας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, τη συμμετοχή του Οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου Τήνου κ. Δωροθέου, του Ιερού Κλήρου και χιλιάδων ευσεβών πιστών εντοπίων αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος.

Ακολούθως στο Ναό της Ευρέσεως ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου κ. Ευσεβίου.

Οι προσκυνητές μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό μετέβησαν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό τω Τριών Τριών Ιεραρχών που ευρίσκεται στη Χώρα Τήνου. Εκεί έγιναν δεκτοί με πολύ εγκαρδιότητα από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γεώργιο Ασημομύτη, ο οποίος και τους ξενάγησε στον Ναό. Στις 10:30 συμμετείχαν στην Ιερά Αγρυπνία που τελέσθηκε στο Ναό της ευρέσεως, η οποία και διήρκησε έως και τη 1 :30 το πρωί.

Ανήμερα της Εορτής συμμετείχαν στην Πανηγυρική  Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό και της Παναγίας, κατά την διάρκεια της οποίας ετελέσθη και η εις διάκονον χειροτονία του εκ Θεσσαλονίκης καταγομένου π. Γεωργίου Σταμάτη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σύσσωμοι κλήρος και λαός κατήλθε στο προαύλιο του Ναό της Παναγίας, όπου ετελέσθη τρισάγιο ενώπιον της προτομής του Μακαριστού Μητροπολίτου Σύρου Τήνου κυρού Γαβριήλ επί των ημερών της αρχιερατείας του οποίου ευρέθη θαυματουργώς η Ιερά Εικών της Μεγαλόχαρης.

Στις Ιερές ακολουθίες συμμετείχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης , ο ποίος και εξέφρασε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου Τήνου κ. Δωρόθεο και στον Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου π. Γεώργιο Φανερό εκ μέρους των εκ Λαμίας Προσκυνητών τις θερμές του ευχαριστίες για την υποδοχή και φιλοξενία που τους επεφύλαξαν.

Οι προσκυνητές επέστρεψαν στην Πόλη της Λαμίας το βράδυ της Τρίτης γεμάτοι από την χάρη και  ευλογία της Μεγαλόχαρης Παναγιάς της Τήνου και έχοντας στην ψυχή τους την παρουσία της Παναγίας, η οποία είναι ζωντανή στο Ιερό Νησί της Τήνου.

12_79 11_82 10_88 9_91 τήνο 3_121 14_71 3_121 (1)

Φωτο Ιωάννα Γώγου

TOP NEWS