Μητρόπολη Ιλίου: 3η γιορτή αλληλεγγύης στην Αγία Τριάδα Πετρουπόλεως

  • Dogma
πετρουπόλεως

Η «Τράπεζα Αγάπης» του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Πετρουπόλεως, επιχειρεί να καταπολεμήσει το φαινόμενο της φτώχειας, την ίδια ώρα που η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας έχει κάνει τις επιπτώσεις να είναι ιδιαίτερα έντονες στις ευπαθείς ομάδες.

Σκοπός είναι η ανακούφιση των άπορων αδελφών μας και των οικογενειών τους που ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως άνεργοι, άστεγοι και άποροι.

Η «Τράπεζα Αγάπης» μέσω της παροχής συσσιτίου (σιτίζει σε καθημερινή βάση, 365 ημέρες το χρόνο πάνω από 130 άτομα) προσπαθεί να καλύψει – με κάθε δυνατό τρόπο και με ίδια μέσα – την πιο βασική ανάγκη μας, την ανάγκη για τροφή. Η πρόσβαση στο συσσίτιο είναι για όλους τους έχοντας ανάγκη, και αυτονόητα χωρίς την παραμικρή συμμετοχή.

Το πνεύμα λειτουργίας μας προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή όλων των φορέων, των υπηρεσιών, του Δήμου και την προσφορά συμπολιτών μας (πολιτών και επιχειρηματιών) διά μέσου του πανάρχαιου θεσμού των χορηγιών, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων εταιρειών, για την κάλυψη των αναγκών, αλλά και των ίδιων των ωφελουμένων με το σύστημα αυτοδιαχείρισής του.

Γι’ αυτό, επειδή δεν υπάρχουν επιδοτήσεις κρατικές, διοργανώνουμε ώστε να μπορέσουμε να βρούμε πόρους, διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Έτσι και φέτος, διοργανώνουμε την 3η εορτή αλληλεγγύης στο θέατρο Πέτρας Πετρουπόλεως στην σκηνή Peter Brook, χορητικότητας άνω των χιλίων ατόμων. Κύριος στόχος της εορτής είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών του δήμου μας, αλλά και όλης της Δυτικής Αττικής και όχι μόνο. Η εκδήλωση αυτή βγαίνει από τα σπλάχνα της ενορίας και παρουσιάζει εκτός από την συναυλία με την καταξιωμένη τραγουδίστρια Βασιλική Καρακώστα και τις λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις 24 διαφορετικές δράσεις που γίνονται στον Ναό μας.

Έτσι, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη 3η εορτή αλληλεγγύης των νεανικών συνάξεων και των λοιπών δράσεων μας, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις 18:30 στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Το σύνθημα μας είναι: ΔΩΣΕ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ… ΑΞΙΖΕΙ! Στη γιορτή μας ζητάμε από όλους του παρευρισκομένους να προσφέρουν τρόφιμα ή να αγοράσουν μια πρόσκληση αξίας μόλις 3 ευρώ, που ειναι το γεύμα ενός συναθρώπου μας.

afisa_ekdiloseis20

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:

α. Τη θεατρική παράσταση από την ομάδα νέων Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως που θα διασκευάσουν το έργο «Νεφέλες». Η θεατρική ομάδα νέων αποτελείται από 80 παιδιά, τα οποία θα παίξουν υπό την εποπτεία του ηθοποιού Κώστα Τζαφέρη.

β. Παρουσίαση παραδοσιακών και δημοτικών χορών από το χορευτικό τμήμα του Ναού, στο οποίο θα συμμετέχουν 50 άτομα, υπό της οδηγίες του κυρίου Παναγιώτη Καλύβα.

γ. Τμήμα μουσικοκινητικής για παιδιά από το προνήπιο έως την Α Δημοτικού τα οποία θα μας παρουσιάσουν ένα θεατρικό δρώμενο, υπό την παιδαδωγό Μαρία Κορδετζάκη.

δ.  Στο χώρο του θεάτρου Πέτρας θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής από την κυρία Φωτεινή Αθανασίου και έκθεση αγιογραφίας από την κυρία Ασπασία Παπαχρυσανθακάκη.

ε. Το τμήμα (ΕΝΓ) Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, που αποτελείται από 25 άτομα και θα αποδώσει τραγούδια στην νοηματική, υπό την διδάσκουσα κυρία Δήμητρα Μακρή.

στ. Το τμήμα αερόβιας γυμναστικής, με την γυμνάστρια Βούλα Αγγελοπούλου το οποίο αποτελείται από 40 γυναίκες, που θα παρουσιάσουν δεκάλεπτο πρόγραμμα.

η. Το τμήμα ενοριακής χορωδίας ενηλίκων, που αποτελείται από 20 άτομα και θα μας αποδπώσει γνωστά ακούσματα καταξιωμένων συνθετών, υπό τον Παναγιώτη Καλύβα.

θ. Το τμήμα μαθημάτων πιάνου, υπό τον κύριο Δημήτρη Κρίτα.

ι. Επίσης θα παρουσιαστούν τα τμήματα (ενισχυτικής διδασκαλίας, αγγλικών, η σχολή σκακιού, όπου παράλληλα θα διεξάγονται αγώνες σκακιού σε γιγάντιες σκακιέρες, ο κύκλος νέων μητερών, ο κύκλος κυριών, οι κατηχητικές συνάξεις νέων του Ιερού Ναού που σ’ αυτές φοιτούν άνω των 100 παιδιών, η ενοριακή ομάδα ποδοσφαίρου, και το τμήμα εικαστικών.

Επίσης θα λάβει χώρα, μεγάλη συναυλία με τραγούδια της καταξιωμένης ερμηνεύτριας Βασιλικής Καρακώστα με τίτλο «Χίλια καλωσορίσατε…» και τέλος θα βραβεύσουμε το «Μπορούμε», που είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα, που είναι από τους μεγαλύτερους αρωγούς και ευεργέτες στην προσπάθεια μας.

TOP NEWS