Μητρόπολη Καλαβρύτων: Έκθεση Αγιογραφίας στους «Νέους Ορίζοντες»

  • Dogma
καλαβρύτων

           Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» τα εγκαίνια της εκθέσεως των έργων των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης  π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ως υπεύθυνος της Σχολής Αγιογραφίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων τού 2ου και του 9ου δημοτικού σχολείου Αιγίου, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να σημειωθεί φέτος μια αξιόλογη αύξηση των «μικρών» σπουδαστών, οι οποίοι «αγγίζουν» πλέον τους 50!

Ακολούθως, ευχαρίστησε τους γονείς που εδώ και χρόνια στηρίζουν την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία και εμπιστεύονται τα παιδιά τους στους έμπειρους καθηγητές τους και συγκεκριμένα στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Κίτσο, τους κ. Ευάγγελο Γκίνη και Αθανάσιο Παπαγιαννακόπουλο αλλά και την πρεσβυτέρα κ. Καικιλία Γιαννακοπούλου.

Για το τέλος άφησε τους μαθητές (μικρούς και μεγάλους), τους οποίους συνεχάρη για την αφοσίωση, την μεγάλη προσπάθεια και τον κόπο τους, καθώς, όπως είπε, χάρη στην εμπειρία και τις γνώσεις των διδασκόντων, αξιοποιούν ολοένα και περισσότερο το ταλέντο τους, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο έργα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Αμέσως μετά οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στον χώρο της έκθεσης (πρώτος όροφος Κέντρου Νεότητος), η οποία περιλαμβάνει έργα Βυζαντινής Αγιογραφίας του τμήματος ενηλίκων καθώς και έργα σχεδίου και ζωγραφικής του παιδικού τμήματος.

Η Ιερά Μητρόπολις παρακαλεί το φιλότεχνο κοινό τής Αιγιάλειας να τιμήσει με την παρουσία του τις προσπάθειες των μαθητών. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 2 Ιουνίου, οι ώρες επίσκεψης είναι καθημερινά από τις 6μ.μ. έως τις 8μ.μ., ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

EKTHESI5 EKTHESI4 καλαβρύτων EKTHESI1

TOP NEWS