Μητρόπολη Καλαβρύτων: Μνημόσυνο υπέρ των θυμάτων του φονικού σεισμού του ’95

  • Dogma

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος Αιγίου, θα τελεστεί, όπως κάθε χρόνο, Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της σεισμικής καταστροφής.

Είκοσι οκτώ χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στο Αίγιο στις 15 Ιουνίου 1995, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές σε όλη την περιοχή.

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει τον ευσεβή λαό της ότι την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος Αιγίου, θα τελεστεί, όπως κάθε χρόνο, Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της σεισμικής καταστροφής.

Ακολούθως, στον χώρο όπου κατέρρευσε η πολυκατοικία επί της οδού Δεσποτοπούλων, θα ψαλεί Τρισάγιο στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν αιφνίδια από τη ζωή το ξημέρωμα της 15ης Ιουνίου 1995.

Τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, λόγω των Συνοδικών του υποχρεώσεων κατά την ημέρα αυτή, θα εκπροσωπήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.

TOP NEWS