Μητρόπολη Καλαβρύτων: Προσκυνηματική εκδρομή στην Πάτμο

  • Dogma
πάτμο

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης αλλά και ταυτόχρονα μεγάλης ικανοποίησης πραγματοποιήθηκε η τετραήμερη (από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου) προσκυνηματική εκδρομή τής ενορίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Φανερωμένης Αιγίου στην Πάτμο.

 

Τα 110 άτομα είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν πολλά ιερά προσκυνήματα τόσο της Ιεράς Νήσου όσο και της περιοχής της Κορίνθου, όπως το Ιερό Κάθισμα της Παναγίας της Κουμάνας, τις Ιερές Μονές Ευαγγελισμού –  Ζωοδόχου Πηγής – Παναγίας Διασώζουσας – Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, με αποκορύφωμα το Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως όπου το Ιερατείο τέλεσε το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αδελφούς μας να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων, να νιώσουν τη μεγάλη ευλογία του Αγίου Ιωάννου βλέποντας την Αγία Θέση όπου καθόταν και ακούγοντας τον ίδιο τον Θεό έγγραφε την Αποκάλυψη.

Ακόμη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη νήσο των Λειψών και στην Παναγία του Χάρου όπου εκεί κάθε χρόνο στην μνήμη της οι πιστοί ζουν ένα θαυμαστό γεγονός με τους αποξεραμένους κρίνους.

Επιστρέφοντας από την Ιερά Νήσο έτυχαν της μεγάλης ευλογίας προσκυνώντας την Ιερά Λάρνακα της Αγίας Ελένης όπου βρίσκεται για λίγες ημέρες στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Αιγάλεω, ενώ επισκέφθηκαν και τις Ιερές Μονές Οσίου Γερασίμου στο Λουτράκι και Τιμίου Σταυρού στο Μαψό Κορινθίας.

π. Αθανάσιος Λιακόπουλος: «Δοξάζω τον Θεό που μας αξίωσε να τύχουμε τόσο μεγάλης ευλογίας».

unnamed (3) unnamed (2)

Εμφανώς ικανοποιημένος από την εκδρομή ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Λιακόπουλος επιθυμεί εν πρώτοις να δοξάσει το όνομα του Μεγάλου και Τριαδικού Θεού που αξίωσε τόσο τον ίδιο όσο και τους υπόλοιπους αδελφούς μας να τύχουν της μεγάλης ευλογίας ανοίγοντας το δρόμο και ξεπερνώντας κάθε μικρό εμπόδιο.

«Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο για την άδεια και ευλογία του καθώς και την καθημερινή επικοινωνία μαζί μας, τον Έξαρχο της Ιεράς Νήσου και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου π. Κύριλλο για την άδεια ώστε να πραγματοποιήσουμε τη Θεία Λειτουργία, τον εκπρόσωπό του π. Ισίδωρο για τη φιλοξενία και την προσφορά του καφέ, αλλά και τον πρώην Σχολάρχη της Πατμιάδος Σχολής κ. Μαθιό για την ξενάγηση στην Ιερά Μονή. Τους αδελφούς πατέρες π. Χρυσόστομο Μυλωνά και Διάκονο π. Λουκά Τσούλη για την πολύτιμη προσφορά τους, τον άμεσο συνεργάτη μου για την πραγματοποίηση αυτού του προσκυνήματος Βασίλειο Κορομπίλη, απόστρατο αξιωματικό και επίτροπο του Ιερού Ναού μας, τον δήμαρχο Λειψών Φώτιο Μάγκο για την άμεση εξυπηρέτηση και παραχώρηση των ταξί της περιοχής του και του πούλμαν του δήμου για την μετάβασή μας στην Παναγία του Χάρου. Τους ξενοδόχους για την άψογη συμπεριφορά και διακονία δίνοντας τους εαυτούς τους για τους αδελφούς προσκυνητές. Το εξαίρετο τουριστικό γραφείο του κ. Ματθαίου για την οργάνωση καθώς και τους οδηγούς κ. Κώστα και Δημήτρη για το ενδιαφέρον και την ασφαλή μεταφορά μας», σημειώνει ο π. Αθανάσιος, απευθύνοντας τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από τα βάθη τής καρδιάς του στους συμμετέχοντες ενορίτες σε αυτό το ευλογημένο προσκύνημα, επαινώντας τους για τη συνεργασία και το σεβασμό τόσο στους ιερούς τόπους όσο και στο ταπεινό πρόσωπό του.

TOP NEWS