Μητρόπολη Καστορίας: Αγρυπνία επί τη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού

  • Dogma
υπαπαντής

Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, θα τελεσθεί την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Η Ιερά Αγρυπνία θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ., και θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Καλούμαστε να συμμετέχουμε στην κατανυκτική αυτή Ακολουθία και να προσευχηθούμε για την οικογένειά μας και τη σωτηρία μας.

Εορτή Υπαπαντής του Κυρίου

Η Εκκλησία τιμά στις 2 Φεβρουαρίου έκαστου έτους, την Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Η Υπαπαντή συνέβη σαράντα μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού Ιησού.  Το γεγονός αυτό εξιστορεί ο ευαγγελιστής Λουκάς στο κεφάλαιο Β’, στ. 22-35.

Σύμφωνα με το Μωσαϊκό νόμο, η Παρθένος Μαρία, αφού συμπλήρωσε το χρόνο καθαρισμού από τον τοκετό, πήγε στο Ναό της Ιερουσαλήμ μαζί με τον Ιωσήφ, για να εκτελεσθεί η τυπική αφιέρωση του βρέφους στο Θεό, σύμφωνα με το νόμο, επειδή ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας,  το «πάν άρσεν διανοίγον μήτραν (δηλαδή πρωτότοκο) άγιον τω Κυρίω κληθήσεται».

Σύμφωνα πάντα με την παράδοση οι γονείς έπρεπε παράλληλα να προσφέρουν θυσία, που αποτελούνταν από ένα ζευγάρι τρυγόνια ή δύο μικρά περιστέρια.

Κατά τη μετάβαση αυτή, δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του ο υπερήλικας Συμεών (βλέπε 3 Φεβρουαρίου). Αυτό το γεγονός αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός δεν ήλθε να καταργήσει τον Μωσαϊκό νόμο, όπως ισχυρίζονταν οι υποκριτές Φαρισαίοι και Γραμματείς, αλλά να τον συμπληρώσει, να τον τελειοποιήσει.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ