Μητρόπολη Καστορίας: Εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου – Νούλτσου

  • Dogma
καστορίας

Έναν ακόμη Νεομάρτυρα τίμησε το Σάββατο 25 Μαίου η Μητρόπολη Καστορίας ]. Συγκεκριμένα, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννου-Νούλτσου του Καστοριέως που τον κρέμασαν στις 27 Απριλίου 1696 στη λεύκα της Καστοριάς, αφού κράτησε την ομολογία του ονόματος του Χριστού.

Ήδη αναμένεται από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο η επίσημη αναγγελία αναγραφής στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας αυτών των Αγίων Νεομαρτύρων για τους οποίους αναφέρει ο ευπαίδευτος Μητροπολίτης Διονύσιος Μάντουκας, τονίζοντας πώς μετά το μαρτύριό τους έγινε «καλοσύνη» στους Χριστιανούς, δηλαδή σταμάτησαν οι διωγμοί.

Έτσι, στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ και των Εφημερίων του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου όπου και ανήκει το Ιερό Παρεκκλήσιο.

Παρουσία πολλών πιστών, ο Μητροπολίτης μας μίλησε προ της απολύσεως για τον βίο του αγνώστου – εν πολλοίς – αυτού Νεομάρτυρος και ευχήθηκε να πρεσβεύει στον Άγιο Τριαδικό Θεό για όλους τους Καστοριανούς.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ