Μητρόπολη Καστορίας: Κοπή Βασιλόπιτας Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου

  • Dogma
καστορίας

Η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Λιμναίον.

Η φετινή εκδήλωση της Μητροπόλεως ήταν αφιερωμένη στον νέο Άγιο Ιάκωβο τον εν Ευβοία και ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μετέφερε την εμπειρία του από τον Άγιο Ιάκωβο, έτσι όπως τον έζησε και όπως τον γνώρισε. Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη φιλανθρωπία που προσφέρει η αγία μας Εκκλησία σε όλους τους τομείς, χωρίς διακρίσεις και με γνώμονα τη βοήθεια του συνανθρώπου και τη σωτηρία των ψυχών.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Σεραφείμ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, οι άρχοντες του τόπου, εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους και την ευλογία που μετέφεραν στον λαό της Καστοριάς, τους κληρικούς της Μητροπόλεως και τους άρχοντες του τόπου, μα ιδιαίτερα τους Καστοριανούς, οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό της Εκκλησίας, προσφέρουν από το περίσσευμα ή το υστέρημά τους και αποδεικνύουν εμπράκτως την αγάπη τους για τον Χριστό και τον πάσχοντα άνθρωπο.

Επίσης, παρουσίασε τον απολογισμό του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, το οποίο αγγίζει το ποσό των 850.358€.

Συνολικά δε, προσφέρθηκαν εκατόν είκοσι έξι χιλιάδες (126.000) προγραμματισμένες μερίδες φαγητού, διανεμήθηκαν πάνω από εκατόν εβδομήντα τρεις (173) τόνοι τροφίμων, ενώ μοιράσθηκαν εξήντα πέντε (65) τόνοι ρουχισμού και υπόδησης.

Τέλος, την εκδήλωση πλαισίωσε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας «ο Άγιος Μηνάς», τα μέλη της οποίας έψαλλαν τα κάλαντα.

καστορίας 38804931645_5d35b375ca_z 38804935125_f1f0d916a0_z

TOP NEWS