Μητρόπολη Κερκύρας: «Χριστός Ανέστη, χαρά μου» (φωτο)

  • Δόγμα

Η λήξη της κατηχητικής χρονιάς στη Μητρόπολη Κερκύρας

Με μια μεγαλειώδη εκδήλωση έληξαν οι κατηχητικές ενοριακές συνάξεις της Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών & Διαποντίων νήσων.

Η λήξη της κατηχητικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 14 Μαΐου 2022, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, όπου ο Μητροπολίτης Κερκύρας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από νέους ιερείς της Μητροπόλεως και πολλούς νέους.

Ο κ. Νεκτάριος, αναφερόμενος στα παιδιά , μεταξύ άλλων, είπε: ««Εσείς καλά μου παιδιά, που είστε κοντά μας, κοντά στον Χριστό και στην εκκλησία Του, εγκαταλείψτε αυτό το εκκοσμικευμένο πνεύμα και ζήστε τη ζωή της εν Χριστώ ελευθερίας, που αυτή η ελευθερία δεν σας δεσμεύει ούτε στην ευμάρεια ούτε στην φιληδονία ούτε στην φιλοδοξία ούτε στην οποιαδήποτε αμαρτία, αλλά με την εν Χριστώ ελευθερία θα μπορέσετε να αποκτήσετε τις χαμένες αξίες, με τις οποίες καταξιώνεται ο αληθινός άνθρωπος».

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Το πρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου, στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας ο Μητροπολίτης Κερκύρας  κ. Νεκτάριος τέλεσε την θεία λειτουργία συμπαραστατούμενος από νέους ιερείς, με την συμμετοχή πλήθους νέων παιδιών των κατηχητικών συνάξεων και με την συμμετοχή των στελεχών. Κατά την αναστάσιμη θεία λειτουργία όλα τα παιδιά κρατούσαν αναμμένες λαμπάδες που η Ιερά Μητρόπολη είχε φροντίσει για την διανομή.

Στην θεία λειτουργία εκτός από τους φοιτητές οι οποίοι πλαισίωναν το ιερό αναλόγιο, τους λειτουργικούς ύμνους έψαλλε η παιδική χορωδία της Κέρκυρας, υπό την διεύθυνση της κ. Καλλιαρίδου Χριστίνας.

Ο Σεβασμιώτατος προσφωνώντας τα παιδιά, τους υπογράμμισε πρώτον, να εξασκηθούν στην αγάπη του Χριστού που είναι η αληθινή αγάπη η οποία μαρτυρεί την θυσία.

Ο Ιησούς Χριστός είπε στους μαθητές Του «ταῦτα ἐντέλλομαι ὑμῖν, ἵνα ἀγαπᾶτε ἀλλήλους».

Η έννοια της αγάπης είναι δοσμένη από τον Θεό στον καθένα μας, όμως σήμερα όχι μόνο οι νέοι, αλλά και οι μεγαλύτεροι έχουν διαστρεβλώσει την έννοια της αγάπης.

«Εσείς καλά μου παιδιά μην αντιγράφετε τα κακέκτυπα των μεγάλων αλλά να έχετε την εικόνα του Ιησού Χριστού, ο οποίος εκφράζει την αληθινή αγάπη στην ζωή σας».

Δεύτερον , ο Ιησούς Χριστός είπε σε εμάς τους ανθρώπους «ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή».

Ο άνθρωπος διψά για την αλήθεια αλλά δυστυχώς η κοινωνία μέσα στην οποία καλείστε να ζήσετε είναι γεμάτη από το ψέμα και την υποκρισία.

«Εσείς καλά μου παιδιά μην χτίσετε το μέλλον σας πάνω στο ψέμα, γιατί εκείνος που θέλησε να ωραιοποιήσει την ζωή του με το ψέμα, στο τέλος ναυάγησε και είναι γεμάτη η κοινωνία μας από τα ναυάγια των ανθρώπων ».

Και τρίτον ο Κύριος είπε στους μαθητές του εγώ σας κάλεσα μέσα από τον κόσμο γι αυτό και ο κόσμος σας μισεί. Σήμερα η εκκοσμικευμένη ζωή μας, οδηγεί στην ευδαιμονία, στην φιληδονία και στην απραξία.

«Εσείς καλά μου παιδιά, που είστε κοντά μας, κοντά στον Χριστό και στην εκκλησία Του, εγκαταλείψτε αυτό το εκκοσμικευμένο πνεύμα και ζήστε τη ζωή της εν Χριστώ ελευθερίας, που αυτή η ελευθερία δεν σας δεσμεύει ούτε στην ευμάρεια ούτε στην φιληδονία ούτε στην φιλοδοξία ούτε στην οποιαδήποτε αμαρτία, αλλά με την εν Χριστώ ελευθερία θα μπορέσετε να αποκτήσετε τις χαμένες αξίες, με τις οποίες καταξιώνεται ο αληθινός άνθρωπος.

Τέλος ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος η χαρά της Ανάστασης να είναι ένα μόνιμο βίωμα των παιδιών που αγωνίζονται για να κατακτήσουν όχι μόνο τα ψηλά ιδανικά αλλά και τις αρετές με τις οποίες ο άνθρωπος ζει την χαρά της αναστάσεως.

ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ.

Όλα τα παιδιά κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων, ενώ στο τέλος της θείας λειτουργίας διανεμήθηκαν τα πασχαλινά αυγά, πρωινό και τα δώρα της λήξεως των κατηχητικών συνάξεων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις όπως χορευτικές, παιχνίδια και αναμνηστικές φωτογραφίες και ο Σεβασμιώτατος έδωσε ραντεβού με τα παιδιά στις κατασκηνώσεις της Ιεράς μητροπόλεως.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το γραφείο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως με υπεύθυνο τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπογδάνο και του κύκλου των φοιτητών του Μητροπολιτικού ναού και άλλων στελεχών του νεανικού έργου που ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.

TOP NEWS