Μητρόπολη Κερκύρας: Λήξη κύκλων Αγίας Γραφής

  • Dogma
μητρόπλη κερκύρας

Με την ευκαιρία της λήξης των κύκλων της Αγίας Γραφής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Μαϊου 2016 στη Μητρόπολη Κερκύρας και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο αυτής, εκδήλωση με θέμα “ ο ρόλος και η θέση της γυναίκας στη κοινωνία πριν και μετά τον Ιησού Χριστό “ και η προβολή της ταινίας μικρού μήκους » Μαρία Μαγδαληνή «. 

Την εκδήλωση  στη Μητρόπολη Κερκύρας, Παξώς και Διαποντίων Νήσων, προλόγησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Κερκύρας Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Το Συναξάρι της Αγίας διάβασε η κ. Νεκταρία Καρατσώλη.

Μετά την προβολή της ταινίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος σημείωσε ότι οι Άγιοι της Πίστεώς μας αποτελούν τα παραδείγματα για τη δική μας ζωή. Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή γνώρισε τον Κύριό μας και καταξιώθηκε να τον δει και Αναστημένο, κομίζοντας στους Μαθητές το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως. Ο Χριστός μας δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των φύλων, αλλά καταξιώνει τον άνθρωπο. Και η καταξίωση αυτή βιώνεται μέσα από το Μυστήριο των Μυστηρίων τη Θεία Κοινωνία, μέσω της οποίας, ενωνόμαστε με τον Κύριό μας. Δυστυχώς σήμερα η ανθρώπινη ύπαρξη απαξιώνεται, με τη ζωή της αμαρτίας και της πτώσεως. Χρειάζεται λοιπόν να έχουμε ζωντανή σχέση με το Χριστό, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστώντας ταυτόχρονα και τους υπευθύνους των κύκλων της Αγίας Γραφής, για το έργο που επιτελούν.

μητρόπολη κερκύρας

Προηγήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής πόλεως (Πόρτα Ρεμούντα). Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του επεσήμανε ότι όπως χωρίς να ανασάνει ο άνθρωπος χάνει τις αισθήσεις του και πεθαίνει σωματικά, έτσι ακριβώς επέρχεται και ο πνευματικός θάνατος, όταν δεν υπάρχει κοινωνία με τον Τριαδικό Θεό. Με τον τρόπο αυτό υποστασιάζεται από τον ίδιο τον άνθρωπο το κακό. Η μελέτη της Αγίας Γραφής είναι η επίκληση του Θεού στη ζωή μας, διότι ο λόγος Του είναι η επίγνωσή Του, που οδηγεί με τη σειρά της στη Θεογνωσία, το έργο κάθε Χριστιανού, τόνισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ