Μητρόπολη Κερκύρας: Τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Σπυρίδωνα

  • Dogma
σπυρίδωνα

Με την καλούμενη θρησκευτική ευλάβεια ξεκίνησαν σήμερα (11/12) οι τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις για την Μνήμη του Προστάτου της νήσου Κερκύρας, Αγίου Σπυρίδωνα, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, με την Ιερά Παράκληση και την τοποθέτηση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου στη θύρα για το προσκύνημα των πιστών.

Στην Παράκληση για τον Άγιο Σπυρίδωνα χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος στον σύντομο λόγο του υπογράμμισε ότι οι καρδιές των πιστών είναι πεπληρωμένες όταν ατενίζουν τον Άγιο και Θαυματουργό Σπυρίδωνα ευρισκόμενο εις την θύρα, ιδιαιτέρως αυτό το τριήμερο όπου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του. Όλο το νησί χαίρεται και αγάλλεται, μαζί με ολόκληρη την Χριστιανοσύνη.

Ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε, στους δύσκολους για την Εκκλησία μας, παρακαλούμε και ικετεύουμε τον Άγιόν μας, όπως θαυματούργησε πάλιν και πολλάκις, να μαλακώσει τις σκληρές καρδιές εκείνων των ανθρώπων, οι οποίοι είτε εξ αγνοίας, είτε ηθελημένα πολεμούν το ορατό Σώμα του Κυρίου. Να δώσει ο Άγιος Σπυρίδων νου Χριστού σε όλους εκείνους, ώστε να το κατανοήσουν καλά, ότι η Ελλάδα μας χωρίς τον Χριστό δεν υπάρχει.

Τέλος ο κ. Νεκτάριος καλωσόρισε τους πολυπληθείς προσκυνητές που κατέκλυσαν το Ιερό Προσκύνημα και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς ο Άγιος Σπυρίδων να δίδει πλούσια την χάρη του στον καθένα και να φωτίζει τα διαβήματα της ζωής τους.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα να συνεχιστούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018:

7.45 το πρωί, Όρθρος, τέλεση Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας

6 το απόγευμα: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός

11 το βράδυ: Παράκληση, Χαιρετισμοί στον Άγιο, Ιερά Αγρυπνία

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018:

8 το πρωί, Όρθρος, τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας

4 το απόγευμα, Ιερά Παράκλησις και είσοδος του σεπτού σκηνώματος του Αγίου στην ιερά λάρνακα («μπάσματα»).

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ