Η Μητρόπολη Κίτρους τίμησε τους νέους φοιτητές

  • Dogma
κίτρους

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τίμησε και επιβράβευσε τους επιτυχόντες μαθητές των πανελλαδικών εξετάσεων που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας σε επίκαιρη εόρτια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ευχαριστήρια δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο ενώπιον του ιερού λειψάνου και της εικόνας της Αγίας Αικατερίνης,και στη συνέχεια δεξίωση προς τιμήν των νέων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος  συνεχάρη όλα τα παιδιά για την επιτυχία τους αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη αρωγή τους σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα.Τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολη  τιμά τους επιτυχόντες φοιτητές και φοιτήτριες, σε μια εκδήλωση που γεμίζει όλους μας με πίστη και αισιοδοξία για το μέλλον. Εξέφρασε την εκτίμησή του στους γονείς των παιδιών,  ενώ ζήτησε από όλους τους νέους φοιτητές και τις φοιτήτριες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και μέσα από την καθημερινή πρόοδο και εξέλιξή να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την ανάκαμψη της πατρίδας  και την ενίσχυση του τόπου. Τέλος, απευθυνόμενος  στα παιδιά, ανέφερε χαρακτηριστικά «Αυτό, βέβαια, που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε, είναι ότι σε κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά σας θα έχετε διαρκώς σύμμαχό σας το Χριστό και την Εκκλησία μας. Αρκεί να ζητήσετε με πίστη τη βοήθειά τους. Τότε ο Χριστός θα σας δείξει το δρόμο που αξίζει να ακολουθήσετε».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή σε όλους τους νεοεισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμνηστικών δώρων και τις καλύτερες ευχές όλων για «Καλές Σπουδές».

IMG_1769 κίτρους IMG_1755

 

TOP NEWS