Μητρόπολη Κίτρους: Υποδοχή λειψάνου Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω

  • Dogma
υποδοχή

Την Τρίτη 1 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, σύμφωνα με παλαιά λειτουργική παράδοση, η υποδοχή τεμαχίου ιερού λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω, Προστάτου και Εφόρου πάσης Πιερίας. 

Η υποδοχή έλαβε χώρα ενώπιον του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Παρόντες στην υποδοχή ήταν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, οι πρώην βουλευτές Άννα Μάνη και Μαρία Μίχου, εκπρόσωπος του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κατερίνης Γιώργος Ίτσιος και Θωμάς Παπαδημητρίου, ο πρώην Αντιδήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας κ.ά.

Στη συνέχεια ακολούθησε λιτανευτική πομπή με προορισμό τον Ιερό Ναό Παντανάσσης, όπου το ιερό λείψανο τοποθετήθηκε δίπλα στην εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, πιστού αντιγράφου της ομώνυμης θαυματουργής εικόνας της Ιεράς Μονής Χελανδαρίου Αγίου Όρους.
Η τελετή υποδοχής του ιερού λειψάνου ολοκληρώθηκε με την τέλεση του Ιερού Παρακλητικού Κανόνα, του Όρθρου και της Θ. Λειττουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου.

Πλήθος πιστών, παρά τον καύσωνα, συμμετείχε τόσο στην υποδοχή όσο και στις ιερές ακολουθίες, που τελέστηκαν.

Το ιερό λείψανο του Αγίου Διονυσίου θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Πᾳντανάσσης μέχρι τη Τρίτη 15 Αυγούστου, οπότε και θα επιστρέψει στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Ολύμπου.

Untitledκα Untitledκ

TOP NEWS