Η Μητρόπολη Κορίνθου τίμησε τον Άγιο Διονύσιο, Επίσκοπο Κορίνθου

  • Dogma
κορίνθου

Την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τιμώντας την μνήμη του Αγίου Διονυσίου, Επισκόπου Κορίνθου, τέλεσε Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό της Αγ. Άννης, στην Κόρινθο, στον οποίο υπάρχει Καθαγιασμένο Θυσιαστήριο του Αγ. Διονυσίου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου πλαισίωσαν οι Παν/τοι Αρχιμ. π. Μακάριος Μπογιατζόγλου, π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Ιωάννης Δελημπαλτάς, οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ροι π. Θεόδωρος Κεραμίδας και π. Αναστάσιος Ριζόγιαννης και οι Διάκονοί του, ενώ από νωρίς είχαν προσέλθει ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

105_4816

Ο Σεβ. Μητροπολίτης στο κήρυγμα του ανέλυσε αρχικώς την Ευαγγελική περικοπή και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο Επισκοπικό Αξίωμα και στον εορταζόμενο Άγιο Διονύσιο επισημαίνοντας ότι όλοι οι Κορίνθιοι θα πρέπει να τιμούν και να πανηγυρίζουν την μνήμη του Μεγάλου αυτού Αγίου, ο οποίος τόσα πολλά προσέφερε στην Τοπική και την Ελλαδική Εκκλησία.

105_4845 105_4846 105_4816

Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του αναφερόμενος και στον προσωπικό του σύνδεσμο με τον Άγιο καθώς την ημέρα της μνήμης Του τέλεσε την πρώτη του Θ. Λειτουργία, ως Μητροπολίτης Κορίνθου, πριν ακριβώς από μία δεκαετία.

TOP NEWS