Μητρόπολη Λαγκαδά: Αρχιερατική Λειτουργία στην Ι. Μ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Σοχού

  • Dogma
λαγκαδά

Την Κυριακή, 30 Ιουνίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Εκκλησία η εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων καθώς επίσης και η μνήμη πάντων των εν τω Αγίῳ Όρει διαλαμψάντων Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβη εις την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού, όπου χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία εις τον νεοαναγειρόμενο Ιερό Ναό πάντων των εν Άθω Πατέρων, πλαισιούμενος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ιωαννικίου Κοτσώνη, Καθηγουμένου της ως άνω Ιεράς Μονής, Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και Πατέρων από την Αδελφότητα της Μονής.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Λαγκαδά αναφέρθηκε στην σημερινή ημέρα τόσο από απόψεως εορτολογική, όσο και στην σημασία του γεγονότος της πρώτης Θείας Λειτουργίας σε ένα νέο Ναό, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «όλα αυτά αποτελούν μέσα στην ζωή μαρτυρίες της μίας Αλήθειας. Ο άνθρωπος, από την πρώτη στιγμή που θα έρθει σε αυτόν τον κόσμο μέχρι την τελευταία του, αγωνίζεται συνεχώς για την ζωή του και την σωτηρία του».

Για να υπάρξει συνέπεια στην ζωή του ανθρώπου που πιστεύει στον Θεό, θα πρέπει να έχει Υπακοή στο θέλημα και στις εντολές Του. Η λέξη «Υπακοή», είναι ευλογημένη και είναι η μόνη που όταν ακούει ο διάβολος φρίττει και προσπαθεί μέσα από την παρακοή, να διαστρεβλώνει την αλήθεια προς το Θείο Θέλημα», τόνισε σε άλλο σημείο της Κυριακάτικης ομιλίας του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά για να συμπληρώσει λέγοντας «ότι κάθε Ναός είναι ένα πνευματικό λιμάνι και ένας τόπος παρηγορίας και ψυχικής αναπαύσεως, όπου ο καθένας μπορεί να συναντήσει τους Αγίους και να γίνει φίλος μαζί τους».

Καταλήγοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος και αφού συνεχάρη τον Καθηγούμενο της Μονής π. Ιωάννικιο για το πνευματικό έργο που επιτελεί, παραδίδοντας τον μάλιστα και μικρό απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ευθυμίου του Ιβηρίτου, το οποίο και προσέφερε ο Πρωτοσύγκελλος της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, π. Ευσέβιος Σπουργίτης, σημείωσε απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους λέγοντας τους ότι «θα πρέπει να έχουμε ως προτεραιότητα μας το έργο του Θεού και την όποια διακονία στην Εκκλησία. Ακολουθούμε ενσυνείδητα τον Κύριο και έπονται όλα τα άλλα».

Προ της Απολύσεως ανεγνώσθησαν τα κόλλυβα των τιμωμένων Αγίων Πατέρων, και εν συνεχεία στο Αρχονταρίκι της Μονής προσεφέρθη προς όλους τους φιλομόναχους προσκυνητές μοναστηριακό κέρασμα και εόρτια τράπεζα.

λαγκαδά

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ