Μητρόπολη Λαγκαδά: Εόρτιες εκδηλώσεις στον Ι.Ν Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης – Λαγυνών

  • Dogma
λαγκαδά

Την ημέρα της αναμνήσεως της επετείου της ευρέσεως και ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης των Θαυματουργών, εν Καρυές της νήσου Μυτιλήνης κατά το 1959, τίμησε με την δέουσα λαμπρότητα κατά το διήμερο 02-03 Ιουλίου ε.έ., η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Επίκεντρο των εορτίων εκδηλώσεων είναι ο φερώνυμος περικαλλής Ιερός Ναός των Λαγυνών, όπου το εσπέρας της εορτής αρχικώς πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος των Νεοφανών Αγίων και εν συνεχεία τελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα προς το παριστάμενο εκκλησίασμα που προσήλθε με ευλάβεια, σημειώνοντας την πνευματική δύναμη που μπορεί να αντλήσει ο κάθε άνθρωπος από τον βίο των Αγίων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου  Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου  και παρουσία πλήθους πιστών η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε και η εις Διάκονον Χειροτονία, του Μοναχού Γαβριήλ, εις τον οποίον ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε πατρικούς λόγους αγάπης, ενθαρρύνοντας τον να ζει συνεχώς ως Διάκονος του Χριστού και των ανθρώπων, έχοντας ως παράδειγμα τους σήμερα τιμώμενους Νεοφανείς Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη.

λαγκαδά

TOP NEWS