Μητρόπολη Λαρίσης: Αγιασμός στο φροντιστήριο κατηχητών

  • Dogma
λαρίσης

Ξεκίνησαν με τη χάρη του Θεού και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, το απόγευμα της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου 2017 τα μαθήματα του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

 

Τα μαθήματα στο Φροντιστήριο Κατηχητών της Μητρόπολης Λαρίσης  πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Δευτέρα στο φιλόξενο αρχονταρίκι της ενορίας του αγίου Νικολάου Λάρισας.

Ο Αγιασμός τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο, ο οποίος καλωσόρισε τα νέα μέλη του φροντιστηρίου με θερμά λόγια και τα παρότρυνε να παρακολουθούν σταθερά τον κύκλο των ομιλιών, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να μπορέσουν να εργασθούν αποδοτικά στον υψηλό χώρο της κατηχήσεως των παιδιών, ενισχύοντας αυτά στην πνευματική τους ζωή και κατευθύνοντάς τα στην οδό και την αλήθεια και την ζωή, που είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος δίδαξε το πρώτο θέμα, που ήταν παρμένο μέσα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, όπου ξεκάθαρα φάνηκε εκεί μέσα από τις εικόνες που χρησιμοποίησε ο Σεβασμιώτατος, πως μόνο η αγάπη προς τον Θεό τελικά και η τήρηση των εντολών του, είναι αυτή που μπορεί να αυξήσει τον ζήλο των εργατών του Χριστού και εν προκειμένω των νέων κατηχητών της Εκκλησίας.

front_katixitwn_2017-1 front_katixitwn_2017-2 front_katixitwn_2017-3

TOP NEWS