Μητρόπολη Λαρίσης: Θεμέλιος λίθος στην εκκλησία του Αγίου Λουκά

  • Dogma
λαρίσης

Το θεμέλιο λίθο στην εκκλησία του Αγίου Λουκά του Ιατρού έθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος.

Στην όμορφη κωμόπολη του Αμπελώνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού επί θεμελιώσει της Εκκλησίας του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Σύσσωμη η εκκλησιαστική κοινότητα του Αμπελώνος συμμετείχε στην τοπική αυτή χαρά, ενώ ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους δωρητές κ. Γεώργιο Αρχοντή και τις αδελφές του Γαρουφαλιά και Ιωάννα για το πολύτιμο δώρο που προσφέρουν στον τόπο της καταγωγής τους. Παρόντες ο Βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης και ο πρ. Υπουργός κ. Αστέριος Ροντούλης και ο πρ. Δήμαρχος Αμπελώνος κ. Αθανάσιος Χρυσοβέργης.

Όλος ο ευσεβής λαός στο τέλος της ακολουθίας έλαβε από τον Σεβασμιώτατο μία εικόνα ως ενθύμιο της ημέρας, την οποία μερίμνησε ο αρχιερατικός επίτροπος Αμπελώνος π. Νεκτάριος Φωκίδης και εν ενί στόματι ευχήθηκαν στους δωρητάς σύντομα να τελεστούν και τα θυρανοίξια του νέου προσκυνήματος.

themeliwsi_aglouka_ampelwna-10 themeliwsi_aglouka_ampelwna-9 themeliwsi_aglouka_ampelwna-6 themeliwsi_aglouka_ampelwna-7 themeliwsi_aglouka_ampelwna-5 themeliwsi_aglouka_ampelwna-4 themeliwsi_aglouka_ampelwna-3 themeliwsi_aglouka_ampelwna-2 themeliwsi_aglouka_ampelwna-1

TOP NEWS