Μητρόπολη Μαρωνείας: Μηνιαία σύναξη κατηχητών

  • Dogma
μαρωνείας

Το απόγευμα της Δευτέρας, 18ης Οκτωβρίου 2016 με την ευλογητή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος επραγματοποιήθη η μηνιαία σύναξις κατηχητών στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής.

Κατά την μηνιαία σύναξη κατηχητών της Μητρόπολης Μαρωνείας, προσεκλήθη και ωμίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Αλεξίου, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

μαρωνείας

Αρχικώς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε για την ανταπόκρισίν των τους τε Κληρικούς και Λαικούς που διακονούν ιεραποστολικώς και καλλιεργούν τις ψυχές των νέων, αλλά και τον π. Αναστάσιο για τον κόπο που υπεβλήθη και τη διάθεσί του να μορφώση τους κατηχητές μεταδίδοντάς τους την πολυετή εμπειρία του.

μαρωνείας

Ακολούθως ο π. Αναστάσιος ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Ποιμενάρχη της κατά Μαρώνειαν και Κομοτηνήν Εκκλησίας και ανέπτυξε την ενδιαφέρουσα εισήγησή του η οποία επικεντρώθηκε στην υποδομή, στην ελευθερία που πρέπει να παρέχεται και σε τεχνικές. Εν συνεχεία ανεφέρθη στον κατηχητή ο οποίος πρέπει να έχει συναίσθηση ότι εκφράζει τον Επίσκοπο, να διακονή το έργο του με αγάπη και να έχει συνείδηση ότι αναφέρεται στα μέλη της Εκκλησίας, που είναι μέρη του σώματος του Χριστού. Τέλος, ανεφέρθη στην προσέγγιση των μαθημάτων που πρέπει να βασίζεται στα βιώματα και να διαχωρίζει τα παιδιά σε ομάδες ώστε να προσεγγίζουν το θέμα αναπτύσσοντας την μεταξύ τους επικοινωνία.

TOP NEWS