Μητρόπολη Μεσσηνίας: Σημαντική βοήθεια σε φοιτητές

  • Dogma
μεσσηνίας

Με 12 νέες υποτροφίες ενισχύει ισάριθμους Μεσσήνιους φοιτητές η Μητρόπολη Μεσσηνίας!

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας αξιοποιώντας τα χρήματα του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας», θα στηρίξει καθόλης τη διάρκεια των σπουδών τους 12 φοιτητές.

Οι υποτροφίες θα δοθούν στις 13 Νοεμβρίου, στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής μετά το πέρας της λειτουργίας. Πρόκειται για νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα λαμβάνουν 300 ευρώ το μήνα καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Την απόφαση για τη χορήγηση των υποτροφιών πήρε προχθές το Διοικητικό Συμβούλιο του εκκλησιαστικού ιδρύματος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2010, πρώτο έτος λειτουργίας του Ταμείου, έχουν χορηγηθεί συνολικά 59 υποτροφίες και συνεχίζουν σήμερα να λαμβάνουν την υποτροφία 30 φοιτητές και φοιτήτριες. Το ποσό δε, το οποίο έχει διατεθεί από το ίδρυμα ανέρχεται στα 620.000 ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσσηνίας ο πρόεδρος του Δ.Σ. του εκκλησιαστικού ιδρύματος, μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και τα μέλη εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και για τη φετινή οικονομική ενίσχυση, προς: Τον επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο για τη μεγάλη οικονομική προσφορά του. Τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του μητροπολιτικού ναού της Υπαπαντής. Τα Διοικητικά Συμβούλια των προσκυνημάτων Παναγία η Ελεήστρια Κορώνης, Παναγία Σγράπα Πυλίας, του ναού των Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας, του ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας, καθώς και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Τέλος, ο κ. Χρυσόστομος ευχαριστεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος για την εθελοντική αδιάκοπη προσφορά τους και συγκεκριμένα τον αντιπρόεδρο π. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, τον γραμματέα, επιχειρηματία Δημήτρη Μανιατάκη, τον ταμία, εκπαιδευτικό Γιάννη Μπουγά κ

TOP NEWS