Η Μητρόπολη Μεσσηνίας τίμησε πεσόντες Αεροπόρους

  • Dogma
μητρόπολη μεσσηνίας

Εκδηλώσεις τιμής πραγματοποιήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, στο χωριό Μάλτα, στο πλαίσιο συμπλήρωσης είκοσι ετών από το αεροπορικό δυστύχημα, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους ο Υποσμηναγός Τσότρας Ελευθέριος και ο Ανθυποσμηναγός Ρονιώτης Γεώργιος.

Οι εκδηλώσεις της οποίοες διοργάνωσε η Μητρόπολη Μεσσηνίας, ξεκίνησαν με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Το αεροσκάφος Τ- 2 Ε στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην περιοχή στις 24 Ιουνίου 1996.

μητρόπολη μεσσηνίας μητρόπολη μεσσηνίας

Έπειτα τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια σε κλίμα συγκίνησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια τουμνημείου των ως άνω πεσόντων από το Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο και τον Διοικητή της 120 Π.Ε.Α. Σμήναρχο Κωνσταντίνο Χίνη.

Ακολούθως έγινε προσκλητήριο πεσόντων και εκφωνήθηκε ομιλία από εκπρόσωπο της 120 Π.Ε.Α. και κατάθεση στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσαν Άγημα της Αεροπορίας και η Στρατιωτική Μουσική της ΔΙΚΕ Τρίπολης.

μητρόπολη μεσσηνίας μητρόπολη μεσσηνίας

Παρέσθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο Δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

Τέλος, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος συνδεόταν φιλικά με τον Ανθυποσμηναγό Ρονιώτη. Να σημειωθεί ότι το Μνημείο φιλοτεχνήθηκε δαπάνη της Ι. Μ. Μεσσηνίας.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

TOP NEWS