Η Μητρόπολη Νεαπόλεως τιμά τον Άγιο Χρυσόστομο

  • Dogma
Χρυσόστομο

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και Ιερού Χρυσοστόμου Ευκαρπίας.

Νωρίτερα έλαβε χώρα στην είσοδο του Ιερού Ναού, η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας από τη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.
Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Παπαγεωργίου ενώ προηγήθηκε η χειροθεσία από τον Σεβασμιώτατο δύο ιεροπαίδων που διακονούν στη συγκεκριμένη ενορία της Ευκαρπίας, μαθητών Λυκείου, σε αναγνώστες. Ανήμερα της εορτής του Ιερού Χρυσοστόμου, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ευκαρπία.

1411neap-1 1411neap-2 1411neap-5
Ο Σεβασμιώτατος, ιχνογραφώντας το πορτραίτο του Καλού Σαμαρείτη, κατά την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας – επέμενε στην αρετή της εκστατικής αγάπης. Ο Θεός «έξω εαυτού γίνεται» από τη αγάπη Του για τον άνθρωπο, ομοιότροπα και ο άνθρωπος «εξερχόμενος του εαυτού του» συναντά τον πλησίον. Μόνον ο άνθρωπος που είναι ανοικτός στο Θεό μπορεί να υποδεχθεί τον πλησίον στη ζωή του και να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του τον αδελφό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των τριών μακαριστών Αρχιερέων, κυρών Διονυσίου, Προκοπίου και Αλεξάνδρου η συμβολή των οποίων υπήρξε πολύτιμη στην ανέγερση του Ιερού Ναού.

1411neap-6 1411neap-9 1411neap-10

TOP NEWS