Μητρόπολη Πατρών: Ονομαστήρια Κανάγκας Θεοδοσίου

  • Dogma
κανάγκας

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών ετελέσθη Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος προ της απολύσεως ευχήθηκε εκ μέσης καρδίας στον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Θεοδόσιο, έτη πολλά και ευλογημένα, καλλίκαρπη διακονία, με ζήλο ιεραποστολικό και φλόγα ψυχής, όπως μέχρι τώρα, στην νέα Μητρόπολη Κανάγκας της Κεντρικής Αφρικής, όπου η Εκκλησία τον έταξε να διακονή.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε και αύθις την ευγνωμοσύνη της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών, στο σεπτό πρόσωπο του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’ και στην περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο για την εκλογή του π. Θεοδοσίου, ως πρώτου Μητροπολίτου της αρτισυστάτου Μητροπόλεως Κανάγκας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδόσιος, ευχαρίστησε ευγνωμόνως τόσο τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, όσο και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Πατρών κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθο για την πολλή τους αγάπη και την στήριξη στο ιεραποστολικό του έργο στην μακρυνή ήπειρο της Αφρικής.

κανάγκας

TOP NEWS