Μητρόπολη Πέτρας: Εξετάσεις Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

  • Dogma
πέτρας

Γεμάτη από ελπίδα και αισιοδοξία ήταν και φέτος η απόδοση ποικίλων βυζαντινών εκκλησιαστικών μελών από τους σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου.

Οι προαγωγικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν μετα την ολοκληρωση των μαθημάτων της περιόδου 2021-2022, το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου, στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Ο Διευθυντής, Μουσικολ. Άρχων Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Αντώνιος Πλαΐτης και οι Καθηγητές της Σχολής, άκουσαν με προσοχή τους εξεταζόμενους σπουδαστές, τους οποιους συνεχάρησαν για την φιλοτιμη προσπάθεια που κατεβαλαν και την πρόοδό τους.

Στο μήνυμά του προς τους φοιτούντες στην Σχολή, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Πέτρας  υπεγράμμισε για άλλη μια φορά την σπουδαιότητα της τακτικής στελέχωσης των ιερών αναλογίων των ναών της Μητρόπολης για τη διαφύλαξη της πολύτιμης βυζαντινής μουσικής παραδόσεως.

Συγχρόνως τους παρότρυνε να συνεχίσουν με ζήλο και επιμονή ολη τη διάρκεια του καλοκαιριού, την προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση και απόδοση των εκκλησιαστικών μουσικών κειμένων, τα οποια αποτελούν το απαύγασμα της βυζαντινής υμνογραφίας και περικλείουν ολόκληρη την θεολογία της Ορθόδοξης Πίστης.

TOP NEWS