Μητροπολίτης Χαλκίδος: Λειτουργία για μαθητές της Ν. Αρτάκης

  • Dogma
μητροπολίτης χαλκίδος

Το πρωί της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα μνήμης του Αγίου Μελετίου Αντιοχείας και του Νεομάρτυρος Αγίου Χρήστου του Κηπουρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Νέας Αρτάκης.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, κατόπιν αιτήματος του Λυκείου Ερετρίας και του θεολόγου του κ. Κωνσταντίνου Στεργίου, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Μετά την είσοδο των μαθητών στον Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος, ενδεδυμένος την αρχιερατική του στολή και πλαισιωμένος από τους Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη –  Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη – Προϊστάμενο της Ενορίας και Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, όπως και τον Πρωτοπρεσβ. Αργύριο Στουραΐτη –  εφημέριο Πολιτικών στο ιερό Αναλόγιο, τους καλωσόρισε μαζί με την Διευθύντριά τους κ. Ευαγγελία Μυλωνά, τους θεολόγους τους κ. Στεργίου και κ. Βασίλειο Παπάδα και τους άλλους  συνοδούς καθηγητές και προχώρησε σε εισαγωγικές επεξηγήσεις σχετικά με την ακολουθία της Προθέσεως και την Θεία Λειτουργία.

Μετά την ανάγνωση της διατεταγμένης Ευαγγελικής Περικοπής, ο Σεβασμιώτατος διευκρίνισε στους μαθητές το διαχωρισμό μεταξύ λειτουργίας του λόγου και λειτουργίας – ιερουργίας του μυστηρίου της θείας ευχαριστίας και ανέλυσε το περιεχόμενο του Αποστολικού και Ευαγγελικού αναγνώσματος, αναφερθείς στην Σοφία του Θεού, την οποία αντιπαρέβαλε προς την κατά κόσμον σοφία, ενώ με αφορμή τον χορτασμό των πεντακισχιλίων μέσα στην έρημο, τόνισε την σπουδαιότητα της προσφοράς προς τους έχοντες ανάγκη.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, κατόπιν κατάλληλης προετοιμασίας, μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων όλοι οι μαθητές, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε δι’  ολίγων στον βίο του Αγίου Νεομάρτυρος Χρήστου, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως  για την προσοχή και την τάξη τους μαθητές, αλλά και την Διευθύντρια και τους Καθηγητές για το ουσιαστικό εκπαιδευτικό τους έργο,  ενώ διαβεβαίωσε πως είναι πρόθυμος να ανταποκριθεί σε κάθε παρόμοια πρόσκληση από κάθε Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διανομή του Αντιδώρου, εδόθησαν σε όλους εικόνες της Παναγίας.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ