Μητροπολίτης Δημητριάδος: Στις επαρχίες Αλμυρού και Βελεστίνου για την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους

  • Dogma
δημητριάδος

Τις δύο μεγάλες πανηγύρεις του Αγίου Χαραλάμπους στην Μητρόπολή μας τίμησε με την λειτουργική παρουσία του, το διήμερο 9-10/2, ο Σεβ. Ποιμενάρχης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αϊδινίου, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών από την επαρχία Αλμυρού.

Στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος, παίρνοντας αφορμή από την ιερατική ιδιότητα του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, ανέλυσε το έργο και τη αποστολή του Ιερέως, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην τέλεση των Ιερών Μυστηρίων, κυρίως δε της Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας. Για το μεν πρώτο, επεσήμανε ότι είναι το δώρο εκείνο του Θεού, διά του οποίου ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα να αναβαπτίζεται διαρκώς, απαλλασσόμενος από το βάρος της αμαρτίας, ενώ για την Ευχαριστία τόνισε ότι είναι ο τρόπος της διαρκούς κοινωνίας των ανθρώπων με τον ζωντανό Θεό και μεταξύ τους. Αφού μίλησε για την ευθύνη του Ιερέως να ξεκουράζει τις ψυχές των ανθρώπων και να τις κατευθύνει στην σωτηρία, προεχείρησε σε Πνευματικό τον π. Νικόλαο Μανθογιάννη, Εφημέριο μικρών κοινοτήτων της επαρχίας Αλμυρού.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Βελεστίνου, πλαισιωμένος από του Κληρικούς της πόλεως, τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριο Νασίκα και πλήθος ευλαβών Χριστιανών.

Ο κ. Ιγνάτιος, αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή, αναφέρθηκε στην λανθασμένη στάση ενίων Χριστιανών να περιχαρακώνουν τον Χριστό και την πίστη, θεωρώντας ότι είναι προνόμιο μερικών: «η πίστη κάθε ανθρώπου είναι ικανή να ελκύσει την αγάπη του Θεού και να γευτεί την χάρη της». Μίλησε, επίσης, για την ανάγκη της υπομονής στο έργο της προσευχής, αλλά και της ταπείνωσης στις σχέσεις μας με τον Θεό και τους ανθρώπους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Ιεροψάλτες τα τρία τέκνα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού Πρωτ. Δημητρίου Καρακώστα, Ιωαννίκιο, Αλέξανδρο και Γρηγόριο.

δημητριάδος

TOP NEWS