Μητροπολίτης Δωδώνης για αρνητές ιερείς: «Όσοι δεν πειθαρχούν στην εκκλησία θέτουν τον εαυτό τους εκτός»

  • Dogma
δωδώνης

Ξεκάθαρος για ακόμα μια φορά ήταν ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος για τους ιερείς που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ είπε: «Άργησε η κυβέρνηση να λάβει μέτρα και θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρά. Έχω πει από την αρχή ότι θα έπρεπε για όσους μισθοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, γιατί έτσι δεν θα μπορούσε να λέει ο κάθε παπάς αυτά που λέει σήμερα».

Με αφορμή την απόφαση του Μητροπολίτη Ζακύνθου να θέσει σε αργία περισσότερους από 14 ανεμβολίαστους ιερείς ο Μητροπολίτης Δωδώνης τόνισε: «Είναι λίγοι, αλλά είναι σκληροπυρηνικοί και αντιδρούν περισσότερο από τους άλλους που είναι σωστοί. Δεν καταλαβαίνουν ότι έχουμε καθημερινά 100άδες που νοσούν και πεθαίνουν. Είναι παλαβομάρα. Δεν είναι η πρώτη φορά, το ίδιο έκαναν και με τις ταυτότητες, το κάνουν κάθε φορά προκειμένου να δείξουν την διαφορά που έχουν από τους πολλούς. Είναι ευτυχώς λίγοι, αλλά οι λίγοι είναι που κάνουν την πολλή φασαρία».

Και συνέχισε: «Στην Ζάκυνθο στους 65 παπάδες είναι οι 12 που αντιδρούν, αλλά στην ουσία είναι ένας που τους κατευθύνει. Δεν έχουμε καμιά προσωπική αντιπάθεια με κανέναν παπά, ακόμα και αν δεν είναι σωστός κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε, για την ηρεμία της εκκλησίας. Αλλά όχι αντί να τρίζει ο ζυγός να τρίζει το αλέτρι. Είναι ένας από τους αντιεμβολιαστές στην Ζάκυνθο, ο οποίος δεν αφήνει να του φιλήσει το χέρι κάποιος που έχει κάνει το εμβόλιο, για να μην τον κολλήσει. Να μην τον κολλήσει αυτός που έχει κάνει το εμβόλιο, όχι ο ανεμβολίαστος, τρελά πράγματα».

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης, αναφερόμενος μάλιστα, σε όσους συμμετέχουν σε διαδηλώσεις κατά του εμβολίου, κρατώντας σταυρούς, υπογράμμισε πως «θέλουν να έχουν άλλοθι ότι αυτό που κάνουν χριστιανικό και δεν καταλαβαίνουν ότι αφού δεν πειθαρχούν στην εκκλησία, θέτουν τον εαυτό τους εκτός εκκλησίας».

TOP NEWS