Μητροπολίτης Φωκίδος: «Οι νέοι μας να σταθούν όρθια μπροστά στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης»

  • Δόγμα

Ξεκινούν τα κατηχητικά μαθήματα στη Μητρόπολη Φωκίδος

Η Μητρόπολη Φωκίδος εξέδωσε Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για την έναρξη των νεανικών συντροφιών και κατηχητικών μαθημάτων.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Μητρόπολης: 

Είσαι γονιός; Σε ενδιαφέρει!

– Είσαι γονιός; Έχει σκεφθεί, όταν ισοπεδώνονται τα πάντα, πώς το παιδί σου θα σταθεί όρθιο σ’ αυτή την κοινωνία;

– Η μόνη δύναμη αντίστασης που έχει δοκιμαστεί 2000 χρόνια και άντεξε, είναι η Εκκλησία. Όποιος είναι συνδεδεμένος γερά με την Εκκλησία, τον Χριστό και το Ευαγγέλιο είναι ο μόνος που μπορεί να πει ΟΧΙ στο ισοπέδωμα!

– Θέλεις η οικογένειά σου να κρατηθεί ενωμένη ως το τέλος ή ένα διαζύγιο να τη διαλύσει;

– Πιστεύεις ότι αυτοί που διαχειρίζονται την τύχη σου και κυβερνούν λαούς και έθνη, θέλουν την ορθόδοξη οικογένεια όρθια ή δημιουργούν νέο πρότυπο ζωής, οικογένειας και απομονωμένου ανθρώπου; (ελεύθερη συμβίωση, μονογονεϊκή οικογένεια, ομόφυλα ζευγάρια, σπίτι χωρίς Θεό, αρχές και αξίες).

– Σκέφθηκες ποια πρότυπα προβάλλει καθημερινά η τηλεόραση και το διαδίκτυο στα παιδιά μας και σε εμάς;

– Καταλαβαίνεις ότι το κακό δεν κτυπά μόνο τη διπλανή πόρτα, αλλά και τη δική μας;

– Έχεις αντιληφθεί ότι ηγέτες κροίσοι και τραπεζίτες, ιδιοκτήτες καναλιών, μαθαίνουν στα παιδιά μας τον «δρόμο τον σωστό»;

– Δεν ακούς ότι ενώ μας μιλούν καθημερινά για ειρήνη, μας βομβαρδίζουν με απειλές, οι δυνάμεις πνευματικής κατοχής των λαών και οι ανθρωπιστές;

– Δεν βλέπεις ότι με την εισβολή ξένων ηθών στη χώρα μας «η Νέα Τάξη μάς καλεί να γίνουμε κονσέρβες στην ίδια μηχανή»;

– Πότε θα κατανοήσουμε ότι την Πίστη, την Αγάπη, την Αλήθεια και την Δικαιοσύνη θέλει να εξαφανίσει ο δήθεν εκσυγχρονισμός και οι δήθεν ενδιαφερόμενοι για την πρόοδό μας;

– Ας επιστρέψουμε στον τακτικό εκκλησιασμό με την οικογένειά μας στους ναούς και στα μοναστήρια μας, που είναι προπύργια αντιστάσεως.

– Απόκτησε πνευματικό οδηγό (εξομολόγο) εσύ και τα παιδιά σου.

– Παρακολούθησε ορθόδοξες πνευματικές ομιλίες στους ναούς μας ή στο διαδίκτυο (ΠΡΟΣΟΧΗ! Μόνο από ορθόδοξους κληρικούς της Εκκλησίας μας).

– Ό,τι έκανε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και οι διδάσκαλοι του Γένους σε δύσκολα χρόνια σκλαβιάς και κατοχής από τις ξένες δυνάμεις, ίδια βήματα των αγίων βαδίζει και σήμερα η Εκκλησία μας, για να σταθεί όρθια και πάλι η οικογένεια, τα νειάτα και το γένος των Ελλήνων.

– Συστοιχήσου κι εσύ στον αγώνα αυτό της Εκκλησίας μας. Είναι ο μόνος δρόμος, η μόνη λύση και η μόνη εστία αντίστασης για τη σωτηρία μας από τις ξένες δυνάμεις πνευματικής κατοχής του λαού μας, που μας θέλουν χωρίς οικογένεια, χωρίς μόρφωση, μέσα στα ναρκωτικά και κάθε είδους εξαρτήσεις;

– Ισχυρή πηγή αντίστασης, ώστε τα παιδιά και οι νέοι μας να σταθούν όρθια μπροστά στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης, είναι οι ενοριακές συναντήσεις παιδιών και νέων στους Ιερούς Ναούς μας.

– Ας προτρέψουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν στις εβδομαδιαίες αυτές συναντήσεις εκκλησιασμού και κατήχησης στις κατά τόπους ενορίες μας.

– Πληροφορηθείτε αναλυτικότερα το πρόγραμμα συναντήσεων των παιδιών και των νέων από τη σελίδα του Γραφείου Νεότητας (εδώ):

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στο κατηχητικό και αφυπνιστικό έργο των συνάξεών μας.

TOP NEWS