Μητροπολίτης Φθιώτιδος: Η Ελλάδα θα σωθεί από τη νεολαία

  • Dogma

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη φυλή μας, στην Ελληνική φυλή, που έχει μάθει να σκύβει, αλλά δεν ξεχνά και όταν έρθει η ώρα θα γίνει λιοντάρι ο Έλληνας» τόνισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος από τον ιερό ναό Αγίας Αικατερίνης Στυλίδας

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος ιερούργησε και μίλησε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίζοντας τη δύναμη της πίστεως, η οποία οδήγησε την αιμορροούσα γυναίκα στον Χριστό για να θεραπευθεί. Η μόνη δύναμη που έχει προοπτική είναι η πίστη στο Θεό. Προέτρεψε επίσης όλους να έχουν το παράδειγμα αφοσιώσεως της Αγίας Αικατερίνης προς τον Χριστό, η οποία ευχήθηκε να είναι ακοίμητος βοηθός και προστάτης της πατρίδος μας και να πρεσβεύει ώστε ο Θεός να μας χαρίζει δύναμη και φρόνηση.

Αναφερθείς, τέλος, στην προσπάθεια ορισμένων κύκλων για την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδος ετόνισε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη φυλή μας, στην Ελληνική φυλή, που έχει μάθει να σκύβει, αλλά δεν ξεχνά και όταν έρθει η ώρα θα γίνει λιοντάρι ο Έλληνας. Η Ελλάδα, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, θα σωθεί από τη νεολαία μας. Αυτή τη νεολαία που κακίζουν οι μεγάλοι. Τα παιδιά μας έχουν καθαρότητα. Αυτά είναι το καύχημά μας και σε αυτά θα ελπίσουμε για την ανόρθωση της Ελλάδος. Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και να κινητοποιήσουμε τις πνευματικές μας δυνάμεις», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης, οι κληρικοί, οι ιεροψάλτες και άλλοι μετέβησαν στον Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως, ίδρυμα Αργύρη Πετρή, όπου τους προσφέρθηκε κέρασμα και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους γέροντες του Ιδρύματος.

TOP NEWS