Μητροπολίτης Κερκύρας: Δε μπορεί το Υπουργείο να δημιουργεί παιδεία δύο ταχυτήτων

  • Dogma
κερκύρας

Το βράδυ της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος συνομίλησε στο Ρ/Σ της Ι.Μ. Κερκύρας “Ο Άγιος Σπυρίδων “ και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Νυκτερινή Πτήση “, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, μαζί με τους συνεργάτες του.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις αλλαγές που επιχείρησε να κάνει το Υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά τη διδακτέα ύλη του μαθήματος των θρησκευτικών. Ο Σεβασμιώτατος με πόνο καρδιάς ανέφερε ότι ως πνευματικός πατέρας θλίβεται για όλα όσα τεκταίνονται στο χώρο της παιδείας. Στα νέα βιβλία παρουσίαζεται ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός συγκρητιστικά μαζί με τους ιδρυτές όλων των θρησκειών ανα την οικουμένη. Στόχος τους είναι να αφαιρέσουν την πίστη των νέων ανθρώπων στο Χριστό, διότι βγάζοντας από τη ζωή ενός ανθρώπου το Θεό, τον αδυνατίζεις, παίρνοντάς του κάθε πνευματική ικμάδα που διαθέτει. Ένα λαό δεν αλλοιώνει η οικονομική κρίση, αλλά η πνευματική πενία, που δυστυχώς ταλανίζει την πατρίδα μας. Αλλοιώνει την Ορθόδοξη Πίστη, την Ιστορία και τις παραδόσεις του λαού μας. Αξίες και ιδανικά που γαλούχησαν τις προηγούμενες γενεές, σήμερα κρίνονται απορριπτέες, από τους κρατούντες. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν έμεινε αδρανής. Από την πρώτη στιγμή απάντησε στο Υπουργείο με διαβήματα.

Ο κ. Πρωθυπουργός στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, καθώς και με την αντιπροσωπεία των Αρχιερέων που τον συνόδευαν, δεσμεύτηκε και υποσχέθηκε ότι τα σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών διατάγματα, θα παραμείνουν ανενεργά, και ότι το μάθημα θα διδάσκεται όπως προηγουμένως. Από την άλλη μεριά όμως στεναχωρεί ιδιαίτερα την Ιεραρχία η επιμονή του κ. Υπουργού στις αλλαγές που θέλει να κάνει. Και δεν είναι μονάχα το μάθημα των θρησκευτικών που αλλάζει. Αλλάζουν και τα Αρχαία Ελληνικά, καθώς και το μάθημα της Ιστορίας, με την αφαίρεση του κεφαλαίου που αναφέρεται στο Μέγα Αλέξανδρο ! Όλα αυτά είναι ανεπίτρεπτα να συμβαίνουν στη χώρα μας. Ο Ελληνικός Πολιτισμός έθρεψε πνευματικά όλη την οικουμένη και αυτό αναγνωρίζεται παγκοσμίως.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι η Ιεραρχία θα συγκληθεί εκ νέου το μήνα Νοέμβριο και θα κινηθεί αναλόγως. Η στάση της παραμένει άτεγκτη και θα προχωρήσει εως τέλους. Δεν μπορεί το Υπουργείο να δημιουργεί παιδεία δύο ταχυτήτων, με το αιτιολογικό της πολυπολιτισμικότητας. Βεβαίως και σεβόμαστε την πίστη των αλλοθρήσκων, αλλά σε καμμιά περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι θα ισοπεδώσουμε το Χριστό μας, έναντι των άλλων θρησκειών.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η κατήχηση είναι έργο της Εκκλησίας. Η παιδεία όμως δεν μπορεί να γκρεμίζει ό,τι η Εκκλησία οικοδομεί! Στο αγώνα που δίνουμε, χρειάζεται και ο λαός, διότι όλοι μαζί αποτελούμε το Σώμα της Εκκλησίας, με κεφαλή Αυτής τον Ιησού Χριστό, κατέληξε ο κ. Νεκτάριος.

TOP NEWS