Μητροπολίτης Κερκύρας: Έχουμε γίνει προκλητικοί

  • Dogma

«Τα γενόμενα υπό το σκότος και τα κρυφά είναι «αισχρόν εστίν και λέγειν». Τα δε έργα του φωτός αντέχουν στα μάτια του Θεού αλλά και των ανθρώπων» τόνισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, σήμερα Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 μετέβη στους Παξούς και λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος εις τον Γάϊον. Κατά τη Θεία Λειτουργίαν ομίλησε εις τους εκκλησιαζόμενους από την Αποστολική Περικοπή του Απ. Παύλου προς Εφεσίους «Ως τέκνα φωτός περιπατείτε…“ και ανέλυσε ότι τα γενόμενα υπό το σκότος και τα κρυφά είναι «αισχρόν εστίν και λέγειν». Τα δε έργα του φωτός αντέχουν στα μάτια του Θεού αλλά και των ανθρώπων.

«Στην εποχή μας δυστυχώς οι άνθρωποι έχουμε γίνει προκλητικοί», συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, «προκαλούμε τον Θεό με τα έργα τα αισχρά, με τα έργα της αμαρτίας, χωρίς να μας ενδιαφέρει εάν θα παροργίσωμεν το Θεό ή θα σκανδαλίσουμε τους συνανθρώπους μας. Είναι και τούτο το φαινόμενο ένα δείγμα εκ της πνευματικής κρίσεως της εποχής που ζούμε», κατέληξε ο κ. Νεκτάριος.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ