Μητροπολίτης Λαγκαδά: “Χωρίς Θεό κυριαρχούν οι τρομοκρατίες”

  • Dogma

Την Κυριακή 15 του τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου ε.έ., αρχή της νηστείας των Χριστουγέννων και ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία, η ιερά μνήμη των Αγίων Γουρία, Σαμωνά και Αβίβου των Μαρτύρων και Ομολογητών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας κατά την διάρκεια της οποίας ετέλεσε και την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Αναστασίου Βαλάση, εις τον ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου του Μεγάλου και Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού Καβαλαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ανέλυσε εκτενώς τα νοήματα της σημερινής ακουσθήσας Ευαγγελικής Περικοπής, ενώ παράλληλα απεύθυνε και πατρικούς λόγους και νουθεσίες προς τον χειροτονούμενο π. Αναστάσιο, ο οποίος θα υπηρετεί ως άμισθος κληρικός στον εν λόγω Ιερό Ναό, τονίζοντας ότι ζούμε σε μία εποχή όπου όλα δοκιμάζονται και θα συνεχίζουν να δοκιμάζονται εφόσον ο άνθρωπο μέσα στην ζωή του δεν έχει τον Θεό και την αγάπη. Η ζωή χωρίς τον Θεό και χωρίς την αγάπη, είναι σαν αυτό που βλέπουμε σήμερα σε όλον τον κόσμο, όπου κυριαρχούν τα εγκλήματα, οι τρομοκρατίες και οι θυσίες αθώων ανθρώπων.
Αν σε αυτό τον κόσμο σήμερα καταργούντο όλοι οι νόμοι και ίσχυε μόνο ο νόμος της αγάπης, δεν θα υπήρχαν προβλήματα και δοκιμασίες.




Αν μπορούσαμε να λύνουμε τα όποια θέματα μας απασχολούν, μέσα από την αγάπη, αυτά θα είχαν εκμηδενιστεί. Μπορούμε να μιλάμε για την αγάπη όπως μιλούσαν και ο λευίτης αλλά και ο ιερεύς που ακούσαμε να μας λέει το Ευαγγέλιο, αλλά σημασία έχει η πράξη και η πραγματοποίηση του θελήματος του Κυρίου.
Χωρίς την αγάπη ο άνθρωπος είναι σαν εκείνες τις βρύσες που έχουν ανάγλυφες παραστάσεις και είναι εντυπωσιακές, αλλά δεν έχουν νερό. Όταν δεν μπορούμε να δροσίζουμε τους ανθρώπους με την δροσιά της χάριτος και της ευλογίας που χαρίζει ο Κύριος είμαστε κενοί και χωρίς περιεχόμενο.
Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, επίδωσε το οφίκκιο του Οικονόμου στον συνταξιούχο Πρεσβύτερο π. Θεόφιλο Κωνσταντίνου, ο οποίος υπηρέτησε αδιαλείπτως για τριάντα και πλέον έτη, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

TOP NEWS