Μητροπολίτης Ναυπάκτου στο Live News: Να μην πάνε στις εκκλησίες οι πιστοί

  • Dogma
ναυπάκτου

Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς για την περίοδο του Πάσχα αποφάσισαν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

Mε ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας προβλέπονται νέα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων για το διάστημα από 12.04.2020 έως και 20.4.2020.

Οι νέες ρυθμίσεις για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού στους χώρους λατρείας -για τις οποίες σας ενημέρωσε κατ’ αποκλειστικότητα το Newsit.gr– προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:

α) Απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

β) Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ. Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ.

γ) Απαγορεύεται η επίσκεψη κοινού, ατομικά ή ομαδικά, στα μοναστήρια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και ακολουθιών στα μοναστήρια χωρίς την παρουσία κοινού.

δ) Επιτρέπεται, επιπλέον της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής, και η αυτοτελής διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας.

Όπως επίσης έγινε ακόμη γνωστό, δεν θα επιτρέπεται η χρήση μεγαφώνων από τις εκκλησίες κατά την διάρκεια της λειτουργίας.

Μητροπολίτης Ιερόθερος: Να μην πάνε οι πιστοί στις εκκλησίες

Σχετικά με την εν λόγω απόφαση μίλησε στο έκτακτο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος.

«Η απόφαση δεν αφορά μόνο την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Το ζήτησε η Ιερά σύνοδος αυτό, και πρέπει να το κάνουμε, και να δείξουμε σοβαρότητα», τόνισε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου.

«Βεβαίως λέμε στους πιστούς να μην πάνε στις Εκκλησίες. Εδώ είναι κλειστοί όλοι οι ναοί. Δεν υπήρξαν αντιδράσεις τόσες ημέρες από κανέναν κληρικό», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ