Μητροπολίτης Πειραιώς: Η Εκκλησία έχει ως πολύτιμο θησαυρό την Αποστολικότητά της (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια του κηρύγματός, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η σημερινή ημέρα είναι διπλά λαμπρή για την Ενορία του Αγίου Διονυσίου Πειραιώς, αφού στις 18 Ιουνίου 2006 τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ σήμερα Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 Ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πειραιώς, όπου εορτάστηκε η επέτειος ενθρονίσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ναυλόχου Προστασίας.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια του κηρύγματός, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η σημερινή ημέρα είναι διπλά λαμπρή για την Ενορία του Αγίου Διονυσίου Πειραιώς, αφού στις 18 Ιουνίου 2006 τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού.

Στην συνέχεια, αναφερόμενος στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή επισημαίνοντας πως «είμαστε παιδιά των Αποστόλων», σημείωσε πως «οι Απόστολοι είναι οι αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες της δράσεως του αιωνίου Θεού και Λόγου του Πατρός, που ήρθε στον κόσμο να μας εξηγήσει τη ζωή Του και να μας προσφέρει στόχους και τα ιερά μας αγωνίσματα, για να κατορθώσουμε, με το κατ’ εικόνα που έχουμε ως δωρεά, να φτάσουμε στην ομοίωσή μας προς τον Κύριο της αγάπης και των οικτιρμών».

«Η Εκκλησία, της οποίας είμαστε μέλη, έχει ως πολύτιμο θησαυρό την Αποστολικότητά της. Είναι η σπορά των Αποστόλων. Είναι η αλήθεια της πίστεως», είπε σε άλλο σημείο, συμπληρώνοντας πως «είναι η διαχρονική μετάγγιση της Θείας ζωής».

Τονίζοντας πως οι Απόστολοι πρόσφεραν εκείνο το οποίο βίωσαν, υπογράμμισε: «Επόπται της μεγαλειότητος του Χριστού είναι οι Απόστολοι και εμείς οι μαθητές των Αποστόλων». «Η Εκκλησία μας δεν είναι μία σύναξη ευσεβών ή θρησκευομένων, αλλά είναι το Σώμα του Χριστού που διδάσκεται από την εμπειρία και τη ζωή των Αποστόλων».

Επισημαίνοντας με έμφαση πως οι Απόστολοι επισφράγισαν το κήρυγμα του Ευαγγελίου με το ίδιο τους το αίμα, τόνισε πως κήρυξαν σε όλη την οικουμένη τον Σταυρωμένο και Αναστημένο Ιησού Χριστό, «όχι για να απολαύσουν θρόνους, μεγαλεία, δόξες, τιμές, χρήματα, ηδονές, αλλά για να συσταυρωθούν με τον Κύριό τους» και να πεθάνουν με φρικτά μαρτύρια.  «Το μήνυμά τους είναι απόλυτα ειλικρινές και αληθές, γιατί εκείνοι με το αίμα τους, επισφράγισαν τη διδαχή τους», πρόσθεσε.

Η σημερινή ημέρα για την Ενορία αυτή «είναι μια ημέρα ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας για την σκέπη της Παναγίας, για την Ευλογία των Εγκαινίων, για τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος που καταρδεύει τις ψυχές και τις συνειδήσεις όλων», είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστώντας θερμά τους Ιερείς για την πολύτιμη και θυσιαστική τους διακονία και όλους όσοι συμβάλουν στην πρόοδο του ενοριακού έργου.

Τέλος, «επικαλούμενος την πρεσβεία της Κυρίας Θεοτόκου, ως ναυλόχου προστασίας του κόσμου μας και του σύμπαντος», ευχήθηκε «κάθε δύναμη και χάρη και ευλογία».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, προχείρησε σε Πνευματικό τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιλαρίωνα Θεοδωρόπουλο και εξαίροντας το ήθος και την ευσέβειά του, κάτι που όπως χαρακτηριστικά είπε «μας προσφέρει εχέγγυα και χρηστές ελπίδες», ευχήθηκε «να αναπαύονται συνειδήσεις στο επιτραχήλιό του», «με τη ζωή και το βίωμά του να προσφέρει παράδειγμα» και «η Χάρη του Παρακλήτου να τον περισκέπει πάντοτε».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Κτητορικό Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών όλων των δωρητών και ευεργετών του Ναού.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

TOP NEWS