Μητροπολίτης Πειραιώς: Το χαμόγελο του Θεού, δια των παιδιών μας, μας χαρίζει ελπίδα απέναντι στην καταθλιπτική καθημερινότητα (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αρχικά ευχαρίστησε τους υπευθύνους των χορωδιών, τους Πατέρες που έχουν την ευθύνη της Νεότητος των Ενοριών μας, καθώς και όλους τους συνεργούς του νεανικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

Το 4ο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και συμμετείχαν μουσικά σύνολα από Ενορίες της τοπικής μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αρχικά ευχαρίστησε τους υπευθύνους των χορωδιών, τους Πατέρες που έχουν την ευθύνη της Νεότητος των Ενοριών μας, καθώς και όλους τους συνεργούς του νεανικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας.

«Νομίζω ότι δεν υπήρχε καλυτέρα απάντηση σε όλους εκείνους που αγωνίζονται να μας πείσουν ότι δεν είμεθα άνθρωποι, αλλά ότι είμεθα τυχαία και ανερμάτιστα εξαρτήματα ενός ασυνείδητου κοσμικού χώρου», τόνισε ο Σεβασμιώτατος, σημειώνοντας πως η σημερινή εκδήλωση απέδειξε ότι «είμεθα άνθρωποι, δηλαδή πρόσωπα θεόμορφα που άνω θρώσκουν, άνω βλέπουν. Για αυτό και δονούνται από όλη την ομορφιά, από όλη την υπέροχη αυτή μουσική που είναι πραγματικά εναρμόνιος ύμνος της θείας πραγματικότητας.

Υπογραμμίζοντας πως «είμεθα δημιουργίες του Παναγίου Θεού και έχουμε ελευθερία και ευθύνη», εξήγησε πως «για αυτόν ακριβώς τον λόγο αισθάνομαι βαθιά χαρά και εσωτερική πληρότητα και μέσα στην βαρυθυμία της εποχής μας, το χαμόγελο του Θεού δια των παιδιών μας, μας χαρίζει πνευματική άνωση, ευεξία και ελπίδα απέναντι στην καταθλιπτική καθημερινότητα».

Ο Σεβασμιώτατος δοξολόγησε τον Πανάγιο Θεό «που μας χάρισε αυτό τον δώρο: να είμεθα οι κοινωνοί στα θαύματα που Εκείνος από άπειρη αγάπη προσφέρει στο σύμπαν», συμπληρώνοντας:  «Άνθρωποι, λοιπόν, δηλαδή ένθεες δημιουργίες, εικόνες του ζωντανού Μουσουργού, του απερινοήτου Δημιουργού των απάντων, της Σοφίας που έγινε άνθρωπος και μπήκε στον χώρο και τον χρόνο για να μας χαρίσει την αιώνια προοπτική μας, να μας ξαναφέρει στην προτέρα αθωότητά μας».

Συνεχάρη και πάλι όλους για την παρουσία τους ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του Πειραϊκού Συνδέσμου Ευάγγελο Καρλαύτη για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων. Ευχαρίστησε επίσης τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καπογιάννη, ο οποίος είναι και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος, τον Δημήτρη Αλφιέρη, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου του  Γραφείου και του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, τον Διευθυντή Εκδηλώσεων της Νεότητος Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Παναγιώτου, την Γραμματέα Νεότητος Ασπασία Αθανασάκη – Θεοδώρου.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους γονείς και κηδεμόνες τους συνεχάρη για το γεγονός ότι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην μητέρα Εκκλησία «εις πείσμα του κόσμου της φθοράς και των δαιμονικών περιπαιγμάτων», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Βλέπουμε αυτήν την ομορφιά, γιατί αυτό ακριβώς θέλει από εμάς ο Θεός: να είμαστε αξιοπρεπείς και δίκαιοι και τότε θα είμαστε αληθινοί, πληρωμένοι από το Φως της Θείας Χάριτος». «Συνεχίστε με τη Χάρη του Θεού και να ξέρετε ότι κάθε τι που κάνουμε, κάθε τι που λέμε, κάθε τι που σκεπτόμεθα δεν μένει εδώ, αλλά μεταβαίνει στην αιωνιότητα και εγγράφεται εν βίβλω ζωής. Αυτό το βιβλίο της ζωής, λοιπόν, σας εύχομαι να έχετε πάντοτε σαν προοπτική και σαν δικαίωση», είπε καταλήγοντας.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

TOP NEWS