Μητροπολίτης Ρεθύμνης Πρόδρομος: «Παίρνω μαζί μου το υπέρβαρο της αγάπης σας»

  • Dogma
πρόδρομος

Στον Ναό της Παναγίτσας Μασταμπά τέλεσε την πρώτη του Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ο κ. Πρόδρομος Ξενάκης.

Ο Σεβασμιώτατος πλέον βρέθηκε στο Ναό για να τιμήσει την εορτή της Αγίας Φιλοθέης, της μεγάλης φιλανθρώπου και ευεργέτιδος των Αθηνών, η οποία με αυταπάρνηση αφιέρωσε τη ζωή της στην φιλανθρωπία και προσφορά στον συνάνθρωπο.

Η Αγία Φιλοθέη δώρισε όλη της την τεράστια περιουσία σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και στη μνήμη της τρία προάστια της Αθήνας έλαβαν το όνομά τους: η Καλογρέζα, το Ψυχικό και βεβαίως η Φιλοθέη.

«Παίρνω μαζί μου το υπέρβαρο της αγάπης σας»

Ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνου ανέφερε στο λόγο του «παίρνω μαζί μου το υπέρβαρο της αγάπης σας. Όχι προς το πρόσωπό μου αλλά προς την Εκκλησία που είναι αιώνια και δεν τελειώνει σ’ αυτό τον κόσμο».

Με δάκρυα χαράς αλλά συγκίνησης και τη φωνή του συχνά να «σπάει» ο κ. Πρόδρομος τόνισε τις απαρχές της χριστιανικής πίστης λέγοντας ότι «η αγάπη ζει εις τον αιώνα, η αγάπη ζωογονεί και στο τέλος η αγάπη μένει».

Παράλληλα σχεδόν με παράπονο που αποχωρίζεται το πολυαγαπημένο του Ηράκλειο παρακάλεσε τους πιστούς «να έρχεστε στο Ρέθυμνο, δεν είναι μακριά. Κι εγώ θα έρχομαι με την ευχή πρώτα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου».

Στο τέλος της ομιλίας του αποκάλυψε ότι χτες το πρωί, σχεδόν αχάραγα, πέρασε από το μοναστήρι της μετανοίας του, την Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, όπου άναψε ένα κερί και πήρε την ευχή του γέροντά του ηγουμένου της Μονής κ. Μεθοδίου.

Μετά το τέλος της «ταπεινής προσλαλιάς», όπως συνηθίζει να χαρακτηρίζει τους λόγους του, οι πιστοί ξέσπασαν σε θερμό χειροκρότημα ενώ η ιαχή «Άξιος» ακούγονταν από τα χείλη και τα βάθη της καρδίας όλων.

Πηγή: cretapost.gr

TOP NEWS