Μητροπολίτης Ρεθύμνης Πρόδρομος: Την προσεχή Παρασκευή στο Φανάρι

  • Dogma
ρεθύμνης

Στο Φανάρι θα μεταβεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος, προκειμένου να δώσει τη διαβεβαίωση ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Η ολιγοήμερη «καθυστέρηση» του προκαθορισμένου ταξιδιού του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλποτάμου στο Φανάρι, οφείλεται στο προγραμματισμένο ταξίδι του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Αυστρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλευρό του κ. Πρόδρομου στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως Μητροπολίτης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ευγένιος, καθώς και ο Αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου π. Νικόλαος Νικηφόρος.

Το επόμενο ταξίδι του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης θα είναι  στην Αθήνα, όπου ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου,  θα δώσει τη νόμιμη διαβεβαίωση και θα υπογράψει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Συνεπώς η ημερομηνία της ενθρόνισης είναι σε άμεση συνάρτηση με το πρόγραμμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά  και τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες εκκλησιαστικών κύκλων η ενθρόνιση προγραμματίζεται εκεί κοντά στην 25ή Μαρτίου.

 

 

TOP NEWS