Μητροπολίτης Σερρών: Όχι στην πλαστογράφηση της ιστορίας

  • Dogma
Σερρών

Χιλιάδες πολίτες από κάθε γωνιά του Νομού Σερρών , με κεντρικό σύνθημα: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι  μόνον Ελληνική!», έστειλαν ηχηρό, καθαρό, πατριωτικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, στο συγκλονιστικό σε παλμό και συμμετοχή λαού, συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, στις 7:30 το  απόγευμα, στην Πλατεία «Κρονίου» στην πόλη των Σερρών.

Δεκάδες  λεωφορείων με Σερραίους, Μακεδόνες και Μακεδόνισσες από όλο το Νομό Σερρών, και  μέγα πλήθος λαού από την πρωτεύουσα του Νομού , με επικεφαλής τον ιερό Κλήρο, εκπροσώπους πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων με τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τα λάβαρά τους και πατριώτες κάθε ηλικίας και τάξεως με την γαλανόλευκη σημαία ανά χείρας, προσήλθαν με κάθε μέσο και υπερπλήρωσαν ασφυκτικά  την πλατεία «Κρονίου» και τις πέριξ αυτής οδούς, έως του Δημαρχείου της πόλεως δίδοντας βροντερό παλμό στην συγκέντρωση, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή κόσμου και σε πατριωτικό ενθουσιασμό.

IMG-0b44e92e30c144eaa72f1ce55130be18-V syllalhthrio_serres_makedonia_1

Τον κεντρικό συντονισμό και την ευθύνη της διοργανώσεως του συλλαλητηρίου είχε αναλάβει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία  πραγματοποίησε μία αγνή, πατριωτική συγκέντρωση, μία συγκλονιστική εθνική κραυγή, μία φωνή πανεθνικού διαμετρήματος, ως έκφραση της λαϊκής βούλησης για την διατήρηση της ειρήνης και την απόδοση δικαιοσύνης στην Πατρίδα μας, σχετικώς με την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ενωτικό  αλλά και πατριωτικό μήνυμα υπέρ της ελληνικότητος της Μακεδονίας έστειλαν από του βήματος του πανσερραϊκού συλλαλητηρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και ο κ. Γεώργιος Τάτσιος, ως κεντρικός ομιλητής.

syllalhthrio_serres_makedonia_2 syllalhthrio_serres_makedonia_3

Συγκεκριμένα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, πλαισιούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο και Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο, άνοιξε την αυλαία   των ομιλιών της παλλαϊκής αυτής συνάξεως καταθέτοντας το μήνυμα της Εκκλησίας μας. Μήνυμα αλληλεγγύης, προσευχής και προσοχής, αφυπνίσεως, εγρηγόρσεως και αποφαστικότητος  μπροστά στις εθνικές προκλήσεις της εποχής μας. Ο Σεβ. μεταξύ των άλλων τόνισε και τα εξής: « Η Ελλάδα μας, το φώς του κόσμου και η κοιτίδα του πολιτισμού, δεν πρέπει, πιεζομένη για μία ακόμη φορά, να γίνει το μελλοντικό θύμα των προκατασκευασμένων συγκυριών και ο εθελοντής αχθοφόρος διεθνοπολιτικών συμφερόντων, που θα υποθηκεύσουν το μέλλον και την αξιοπρέπεια της χώρας. Οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας στην Ευρώπη, για χάριν των οποίων στο εγγύς και απώτερο παρελθόν η Ελλάς, κατά την δική τους ομολογία, αγωνίσθηκε ως λιοντάρι, πρέπει να κατανοήσουν τις δίκαιες εθνικές μας ευαισθησίες που στηρίζονται στην ιστορική αλήθεια. Από τα Σέρρας, την  ένδοξη γενέτειρα του Αρχιστρατήγου Εμμανουήλ Παππά και του Εθνάρχου Κων/νου Καραμανλή, σήμερα ενθαρρύνουμε θερμώς την Ελληνική Κυβέρνηση και όλο τον πολιτικό κόσμο της πατρίδος μας να εμμείνουν έως τέλους στην πάνυ δικαία και ελληνοπρεπή θέση, για εξάλειψη κάθε αλυτρωτικής αναφοράς, έμμεσης ή άμεσης, από το Σύνταγμα της χώρας των Σκοπίων και αλλαγή του ονόματος, στην βάση της ιστορικής αληθείας από το γειτονικό κράτος, με μια και ενιαία, εντός και εκτός χρήση. Εάν σήμερα υποχωρήσουμε στις ανιστόρητες απαιτήσεις των Σκοπιανών αύριο φοβούμαι ότι θα έλθει η σειρά της Θράκης και των νησιών του Αιγαίου. Η Μακεδονία είναι μία και μοναδική και από τα βάθη των αιώνων είναι μόνον Ελληνική! Χριστός Ελλάδα έσωσεν! Χριστός Ελλάδα σώζει. Χριστός και πάλιν την Ελλάδα θα σώσει!», κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Ποιμενάρχης των Σερρών.

syllalhthrio_serres_makedonia_4 syllalhthrio_serres_makedonia_5 syllalhthrio_serres_makedonia_6 syllalhthrio_serres_makedonia_7

TOP NEWS