Μητροπολίτης Σύρου: Χρειάζεται να βρούμε το δρόμο της επιστροφής

  • Dogma
μητροπολίτης σύρου

Την Παναγία την Μαρτιάτισσα τίμησαν σήμερα οι Φολεγάνδριοι παρουσία του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στη Χώρα Φολεγάνδρου, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρων Κωνσταντίνου και Παναγιώτου, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.

P1550767

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του αναφέρθηκε στα σημαντικά μηνύματα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, της παραβολής του Ασώτου, προσκαλώντας τους Χριστιανούς να μην επιτρέπουν να αλλοιώνεται και μεταμορφώνεται το φωτεινό πρόσωπό τους, σαν το πρόσωπο του κουρασμένου και απογοητευμένου νέου της παραβολής, που, όμως, είχε τη μεγάλη αρετή της αυτογνωσίας και τη δύναμη, να μη χαθεί, αλλά να γυρίσει στο πατρικό σπίτι και να ομολογήσει με ειλικρίνεια  τις άτακτες πράξεις του. Προσέθεσε δε ότι είναι χειρότερο αμάρτημα η μεμψιμοιρία και η απογοήτευση για τη συναίσθηση των αμαρτιών μας, αν μας εμποδίζει να επιστρέψουμε στον οίκο του Πατέρα μας. Δεν αρκεί να αφυπνισθούμε, χρειάζεται να βρούμε και να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

P1550763

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε σε Πνευματικούς τους Ιερείς της Φολεγάνδρου, προτρέποντας τους πιστούς να ανακουφίζονται από τα βάρη της ψυχής τους, εναποθέτοντάς τα στο πετραχείλι του Πνευματικού.

P1550764

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ αναχώρησε προς Πειραιά και αύριο το βράδυ θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

μητροπολίτης σύρου

TOP NEWS